Dünya Brüksel'de üç patlama!

Brüksel'de üç patlama!

Paylaş
Brüksel'de üç patlama!

Belçika'nın başkentindeki Brüksel Havalimanı'nda peş peşe meydana gelen iki patlamanın ardından üçüncü olarak metro istasyonunda da patlama yaşandı. Patlamalarda 26 kişi hayatını kaybetti, 150 kişi de yaralandı. Patlamaların nedeninin, intihar saldırısı olduğu açıklandı

Brüksel Havalimanı'nda peş peşe meydana gelen patlamaların ardından üçüncü olarak Molenbeek ve Schuman semtindeki metro istasyonlarında patlama yaşandı.

Haberin Devamı

Reuters'in haberine göre; Paris saldırganı Abdeslam'ın yakalandığı ve Paris saldırılarından bu yana polis operasyonlarının hedefinde olan Molenbeek ve Schuman semtindeki metro istasyonunda patlama oldu. Metro idaresi, tüm metro ağının kapatıldığını duyurdu. Patlamanın nedeninin, intihar saldırısı olduğu açıklandı. IŞID saldırıları üstlendi.

Brüksel'deki tüm toplu taşıma araçlarının işleyişi durduruldu. Belçika Kriz Merkezi, vatandaşlardan dışarı çıkmamalarını ve oldukları yerde kalmalarını istedi.

Metro patlamalarının, Avrupa Birliği binalarına yakın bir yerde yaşandığı ve 11 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Havalimanında yaşanan patlamalar sonucunda da 15 kişi hayatını kaybetmiş, 73 kişi yaralanmıştı.