Dünya Brüksel'deki havalimanında patlama!

Brüksel'deki havalimanında patlama!

Paylaş
Brüksel'deki havalimanında patlama!

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki uluslararası havalimanında bu sabah peş peşe iki patlama oldu. Patlamada en az 15 kişi hayatını kaybederken 73 kişi yaralandı. Belçika Federal Savcısı, olayın intihar saldırısı olduğunu açıkladı. Salldırıyı IŞİD üstlendi. Patlamada adı henüz öğrenilemeyen bir Türk'ün ağır yaralandığı bildirildi

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki uluslararası havalimanında saat 09.20 sıralarında peş peşe iki patlama meydana geldi.

Haberin Devamı

Nedeni henüz bilinmeyen patlamalardan birinin apronda diğerinin ise terminal binasında gerçekleştiği öğrenildi.

Patlamanın ardından havalimanındaki ve çevresindeki yolcular korku ve panik içerisinde bölgeden uzaklaştı. Olayın ardından Belçika'da ülke genelinde güvenlik seviyesi en yüksek nokta olan 4'e çıkarıldı.

Havalimanı boşaltılırken bölgeye ulaşan metro seferleri durduruldu.

PATLAMANIN NEDENİNİ AÇIKLADI

Saldırıda en az 15 kişinin öldüğünü, 73 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

Aynı haberde olayın bir intihar saldırısı olduğu bilgisine de yer verildi. Haberden bir süre sonra açıklama yapan Belçika Federal Savcısı, patlamaların intihar saldırısı sonucu gerçekleştiğini açıkladı.

BİR TÜRK AĞIR YARALANDI

Haberin Devamı

Doğan Haber Ajansı'nın havalimanı çalışanlarından aldığı bilgiye göre, saldırıda adı öğrenilemeyen bir Türk de ağır yaralandı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer42930","42930","201603","42930-438076.jpg","1", "0","Brüksel Havalimanı'nda patlama sonrası ilk görüntüler");

ARAPÇA BAĞRIŞMA VE SİLAH SESLERİ...

Terminal binası içindeki patlamanın Amerikan Havayolları kontuarında meydana geldiği ve olaydan hemen önce Arapça bağırışmalar ile silah sesleri duyulduğu da belirtiliyor.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer42931","42931","201603","42931-438084.jpg","1", "0","Brüksel Havalimanı'ndaki patlama anı");

Ayrıca havalimanın farklı noktalarında patlayıcılar bulunduğu da iddialar arasında.

Patlamanın ardından sosyal medyada olay yerinden çok sayıda fotoğraf paylaşıldı.

THY UÇAĞI ORADAYDI

THY'nin Brüksel - İstanbul seferini yapan TK 1942 sefer sayılı uçağının patlamadan kısa süre önce yolcularını aldığı ve havalanmak üzere son hazırlıkların yapıldığı öğrenildi. Uçak patlama üzerine kalkış yapamadı.

O SALDIRGAN BRÜKSELDE YAKALANMIŞTI

IŞİD'in Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlediği saldırılarda 130 kişi hayatını kaybetmiş, katliamın baş şüphelisi Salah Abdeslam ise 4 gün önce Belçika'nın başkenti Brüksel'de yakalanmıştı.

AVRUPA BİRLİĞİ'NİN BAŞKENTİ

Avrupa Birliği'nin 2 ana kurumu olan AB Komisyonu ve AB Bakanlar Konseyi'nin resmi organlarının büyük çoğunluğu Brüksel'de yer alıyor.

Haberin Devamı

Bu nedenle Brüksel, Avrupa Birliği'nin başkenti olarak kabul ediliyor. Ayrıca NATO Merkez Karargahı da Brüksel'de bulunuyor.