Gündem BTK: "Hack"lenmedik

BTK: "Hack"lenmedik

Paylaş
BTK: "Hack"lenmedik

BTK internet sitesinin "hack"lendiği iddiasını yalanladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) yapılan açıklamada, kurumun internet sitesinde dün akşam yapılan çalışmalar kapsamında geçici olarak yüklenen resim ve pdf dosyalarının "BTK hacklendi" şeklinde yansıtıldığı belirtilerek, "BTK’nın internet sitesinin hacklendiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, bazı internet haber sitelerinde, BTK’nın internet sitesinin "hack"lendiğine ilişkin haberlerin yer alması nedeniyle açıklama yapılmaya gerek görüldüğü belirtilerek, bazı kurum ve kuruluşlara olduğu gibi BTK’nın bilişim sistemlerine yönelik de sürekli siber saldırılar düzenlendiği ifade edildi.
BTK’nın internet sitesinin içerik yönetim sisteminde yapılan çalışmalar kapsamında zaman zaman test amaçlı bazı dosyaların geçici olarak internet sitesine yüklendiğinin bildirildiği açıklamada, dün akşam da benzer bir çalışmanın yapıldığı, bu esnada internet sitesini taramakta olan bazı kişiler tarafından, site üzerinde yapılan çalışma gereği geçici olarak yüklenen resim ve pdf dosyalarının bağlantıları verilerek, bu durumun internette "BTK hacklendi" şeklinde yansıtıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Hackleme olarak nitelendirilmeye çalışılan bu durum aslında Kurumumuz internet sitesinde yer alan bir dosyaya herhangi bir kullanıcının web tarayıcısı (browser) üzerinden erişiminden farklı bir olay değildir. Bağlantıları yayınlanan test amaçlı dosyalar zaten kamuya açık olan diğer dosyalardan gizlilik açısından bir farklılık göstermemektedir. Sonuç olarak, Kurumumuz internet sitesine yetkisiz bir erişim söz konusu değildir. Bu nedenle BTK’nın internet sitesinin hacklendiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır."

>> RedHack BTK'yı hackledi