Merkez BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: En büyük gücümüz üyelerimizdir

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: En büyük gücümüz üyelerimizdir

Paylaş
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: En büyük gücümüz üyelerimizdir

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: En büyük gücümüz üyelerimizdir

Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA) - BURSA Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 2019 yılı son meclis toplantısı gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Oda’nın hem bütçesini hem de gelirlerini 7 yıl öncesine göre önemli oranlarda artırdığını belirterek, “Üyelerimizden aldığımız güçle kamu ve uluslararası fonlardan en fazla destek alan kurumlardan birisi olan Odamız hayata geçirdiği projelerle Türkiye’ye örnek çalışmaların merkezi haline geldi” dedi.

BTSO Aralık Ayı Meclis Toplantısı Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 2019 yılının artan korumacılık politikalarıyla küresel ticarette son 10 yılın en düşük büyüme verilerinin kaydedildiği bir yıl olduğunu söyledi. Ekonomi yönetimi tarafından iş dünyası ile istişare içinde alınan tedbirler ve reel sektöre sağlanan destekler sayesinde en kötü dönemi geride bıraktıklarını ifade eden Burkay, “Harekete geçirilen destek mekanizmaları ve üretime yönelik güçlü adımlar, son dönemde yaşadığımız darboğazdan çıkmamıza ve 2020 yılına yeni umutlarla girmemize imkan sağlıyor.” dedi.

KURAL KOYAN BİR BURSA

İbrahim Burkay, Bursa’nın BTSO liderliğinde gerek katma değerli üretim ve ihracat, gerekse de ekonomisindeki nitelikli dönüşüm çalışmaları sayesinde keskin virajlardan düze çıkmayı başaran öncü şehirler arasında yer aldığını dile getirdi. “2019 yılını iş dünyamıza, Bursamıza ve ülkemize karşı üstlenmiş olduğumuz sorumluluğu layıkıyla yerine getirmenin huzuru ile kapatıyoruz.” diyen Başkan Burkay, “BTSO çatısı altında 6 yıl önce başlattığımız değişim ve dönüşüm yönündeki çalışmalarımız, yeni ekonominin temelleri doğrultusunda firmalarımıza direnç kazandırırken, ‘kurallara uyan değil, kural koyan bir Bursa’ için güçlü bir temel oluşturduk.” diye konuştu.

“EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ ÜYELERİMİZ”

Başkan Burkay, bu süreçte BTSO’nun hem bütçesini hem de gelirlerini 7 yıl öncesine göre önemli oranlarda artırdığını belirterek, şöyle devam etti: “2013 yılında 27 milyon TL seviyesinde olan bütçemiz, bugün Meclisimizin de destekleriyle iki katından fazla artarak 62 milyon 300 bin TL’ye yükseldi. BTSO’nun en büyük gücü, ülkemizin hedefleri doğrultusunda ortak idealler etrafında bütünleşerek azimle çalışan 43 üyemizdir. BTSO olarak kente kazandırdığımız projelerle Bursamızı yeni ekonomi vizyonu doğrultusunda nitelikli dönüşüme hazırlarken gelirlerimizi de yüzde 80 civarında artırmayı başardık. 7 yıl önce 36 milyon TL seviyesinde olan gelirlerimiz, yıl sonunda Oda tarihimizin en yüksek seviyesi olan 64 milyon TL seviyesine ulaşmış olacak. Türkiye’ye örnek projeleri hayata geçirirken özkaynaklarımızı da etkin ve verimli kullandık. Ürettiğimiz doğru projeler sayesinde Türkiye’de en fazla proje geliştiren, kamu ve uluslararası fonlardan en fazla destek alan kurumların başında geliyoruz.”

KENT EKONOMİSİNİN GELECEĞİ MECLİSİMİZİN ALDIĞI KARARLARLA ŞEKİLLENİYOR

Oda bütçesinin çok daha ötesinde yatırım değeri taşıyan projelerin mali kaynağını kamu ve uluslararası finans destekleriyle sağladıklarını ve Türkiye için güçlü bir model oluşturduklarını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, KOSGEB’den yurt dışı fuarlarına katılan üyelerin aldığı destek miktarının 25 milyon TL’ye ulaştığını, UR-GE ve HİSER projeleri ile firmalara 650 milyon TL civarında kaynak oluşturduklarının da altını çizdi. Ülke ekonomisinin lokomotifi olan Bursa’yı daha güçlü bir geleceğe taşımak amacıyla gerçekleştirilen projelerde çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini ifade eden Başkan Burkay, şunları kaydetti: “Türkiyemizin sanayi dönüşümüne öncülük eden TEKNOSAB’da birinci etaptaki altyapı çalışmalarımız planlarımız doğrultusunda devam ediyor. İnşallah yeni yılda TEKNOSAB’da ilk fabrikalarımızın temelini de atacağız. Türkiye’de bu projenin bir benzeri yok. Ülkemizin milli teknoloji hedefleri ışığında Bursamıza kazandırdığımız GUHEM’in resmi açılışını da inşallah 2020 yılı içerisinde gerçekleştirmiş olacağız. Projelerimize sundukları destekler için meclis üyelerimize iş dünyamız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yönetim Kurulumuzla birlikte sizlerden aldığımız güvenle kentimizin geleceğini inşa eden projelerimizi ilk günkü azim ve heyecanla gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

Meclis Başkanı Ali Uğur da, BTSO çatısı altında yapılan çalışmalara destek sağlayan meclis ve komite üyelerine teşekkür ederek, “Yıl boyunca büyük fedakarlık göstererek çalışmalarını sürdüren yönetim kurulumuza, başkanlık divanımıza, meclis üyelerimize, komite başkan ve üyelerimize, komisyonlarımıza, kadın girişimciler kurulumuza teşekkür ediyorum. 2020 yılının Bursa iş dünyamız için fırsatlar sunmasını diliyorum.” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı