Dünya Greta Thunberg'in bu bakışları çok şey anlatıyor

Greta Thunberg'in bu bakışları çok şey anlatıyor

Paylaş
Greta Thunberg'in bu bakışları çok şey anlatıyor

İsveçli iklim aktivisti 16 yaşındaki Greta Thunberg'in Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde kameralara yansıyan kızgın bakışları tüm dünyanın dikkatini çekti.

İngiltere’den açıldığı sıfır karbondioksit salınımlı yelkenliyle Atlantik Okyanusu’nu geçerek New York’a gelen ve Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’ne katılan Greta Thunberg, yaptığı duygusal konuşmasıyla liderleri sert şekilde eleştirmişti.

Haberin Devamı

Zirvede yaptığı bu dikkat çekici konuşmayla yaptığı eylemin boyutunu büyüten ve etkisini artıran Greta Thunberg Donald Trump'ın zirveye katılmasıyla sıkıntı anlar yaşadı.

İklim krizini reddeden tavrıyla tüm dünyanın tepkisini çeken ABD başkanı Donald Trump tam da Greta Thunberg'in konuşmasına başlayacağı en kritik anda genç kızın önüne geçti ve muhabirlerin sorularını cevaplama başladı.

Bu önemli anı kendisinden adeta 'çalınan' Greta Thunberg dünyanın en güçlü adamlarından biri olan Donald Trump'a kızgın bakışlar atmaya başladı.

Tam bu sırada patlayan flaşlar yüzünden genç eylemcinin yüzündeki hayal kırıklığı ve kızgınlık tüm dünyaya yayılmış oldu.

Hatta vücut dili uzmanları çoktan Thunberg'in, Trump'a bakışlarıyla ne anlatmaya çalıştığını deşifre etmeye başladılar bile.

Haberin Devamı