Gündem Bu da AA'nın 'uçak' kazası!

Bu da AA'nın 'uçak' kazası!

Paylaş
Bu da AA'nın 'uçak' kazası!

Anadolu Ajansı, Türkiye tarafından düşürülen Suriye savaş uçağının 'vurulma anı fotoğrafı' ile ilgili bir hataya imza attı ve daha sonra fotoğrafı geri çekti

Abonelerine önce, “Sınır ihlali yaptığı için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından vurulan Suriye savaş uçağının düşürülme anı bölgedeki kaynaklarca fotoğraflandı” yazasıyla bir fotoğraf servis eden ajans daha sonra bunu geri çekti.

AA’dan yapılan açıklamada “Suriye tarafındaki kaynaklardan elde edilen fotoğrafın geçmiş tarihli olduğu belirlenmiştir. Fotoğraf iptal edilmiştir. Düzeltiriz” denildi.

AA'NIN DÜZELTME METNİ ŞÖYLE:


Türkiye sınırlarını ihlal ettiği için dün düşürülen Suriye uçağının düşme anını o esnada bölgede bulunan foto muhabirimiz Ali İhsan Öztürk görüntülemiştir. Bu fotoğraf abonelerimize servis edildiği andan itibaren tüm medyada geniş şekilde yer bulmuştur. Bu sabah, Suriyeli muhaliflerin aynı olaya ilişkin olarak tüm medyaya servis ettiği fotoğraf ise olayın sıcaklığı dikkate alınarak araştırılmadan 11.06’da yayına verilmiştir. Bu fotoğrafın geçmiş tarihli olduğu daha sonradan anlaşılmış ve 13.58’de iptal verilmiştir. Saygılarımızla.