Yaşam Bu da isotlu dondurma

Bu da isotlu dondurma

Paylaş
Bu da isotlu dondurma

Acısıyla ünlü Şanlıurfa'da, dondurmacılar isotlu dondurma satışına başladı; külah yerine isot kullanıyorlar

Yemeklere acı katmak için kullanılan isot (Şanlıurfa'ya özgü biber türü) bu kez dondurmada kullanılıyor. Hemen hemen her yemekte bolca kullanılan isot, dondurmacıların tezgahlarını süslemeye başladı.

Dondurma külahlarının yerine isot kullanan 25 yıllık dondurmacı Hüseyin Müjde, isotlu dondurmaların 2 TL’den satıldığını kaydetti.



İsotlu dondurmanın büyük ilgi gördüğünü belirten Hüseyin Müjde, "Acı denince akla Şanlıurfa geliyordu. Şanlıurfalılar acılı yemeklerin sonunda tatlıyı da çok seviyor. Biz de acı ve tatlıyı buluşturduk. İsot yemeklerde ve fırında pişirilerek, sofralarda yoğun tüketiliyordu. Dondurma külahı yerine daha doğal olan isotu kullanmaya başladık. Müşteriler ise uygulamayı çok beğendi" dedi.

Haberin Devamı