Sağlık Bu da yeni bağımlılık

Bu da yeni bağımlılık

Paylaş
Bu da yeni bağımlılık

Uyuşturucu, alkol gibi bağımlılıklara bir yenisi daha eklendi: Sukolizm

Gün geçtikçe sağlığını tehlike atma pahasına su bağımlısı olan kadınların sayısı artıyor.

İngiltere’de yayımlanan The Sun gazetesine su bağımlısı oldukalarını itiraf eden iki kadın, sukolizmin günümüz dünyasında ciddiye alınması gereken bir bağımlılık haline geldiğini açıkça ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Genelde sağlıklı bir yetişkinin günde 8-9 bardak su içmesi önerilirken bu kadınlar normalin iki ya da üç katı kadar su tüketiyor. Bağımlılıklarının farkında olsalar da bundan pek rahatsız olmadıklarını söylüyorlar. Ancak doktorlar su zehirlenmesine karşı su bağımlılarını uyarıyor.

İngiliz Anna Butter (24), küçüklüğünden beri su bağımlısı olduğunu anlatıyor. Butter, bir saat içinde su şişesini ağzına götürmezse kendisini eksik hissedeceğini belirtiyor.

Günde 9 litre su içmeden duramayan Butter, doktorunun uyarısı üzerine bir dizi teste tabi tutulmuş.

Diyabetten şüphelenen doktoru şimdilik bir sorun bulamamış ancak çok su içenleri diyabet olabilecekleri konusunda uyarıyor. Öte yandan 20 yaşındaki Chloe Gordon 5 aylık hamile olmasına rağmen günde 6 litre su içmezse kendisini mutsuz hissediyor.

Ergenlik sivilceleri ile baş etmek ve zayıf kalmak için su bağımlısı olduğunu bildiğini itiraf eden Chloe, hamileliğinde fazla sıvı tüketiminden korkmadığını belirtiyor.

GAZETEPORT

Haberin Devamı