Dünya Bu defa balinalar katliam yaptı

Bu defa balinalar katliam yaptı

Paylaş
Bu defa balinalar katliam yaptı

Çevrecilerin büyük tepkisini çeken Japon balık avcıları bu defa balinaların hedefi oldu. Patlama endişesiyle gemiden atlayan 16 balıkçıyı balinalar parçaladı

Katil balinaların saldırısına uğrayan Japon av gemisinde yakıt kaçağı oldu. Geminin patlamasından endişelenip denize atlayan 16 balina avcısı, balinalar tarafından feci şekilde öldürüldü Japon Nisshin Maru isimli bir av gemisine katil balinaların saldırısı sonucu mürettebattan 16 kişinin can verdiği öne sürüldü. İddialara göre balinaların ortalama bin ton yakıt taşıyan gemiye saldırmasıyla yakıt kaçağı oluştu.

Haberin Devamı

6 BİN BALİNA KATLEDİLDİ

Güney Afrika'nın güneydoğu açıkları ile Güney okyanusu balina bölgesi yakınlarında seyir halinde olan gemide büyük bir patlama gerçekleşmesinden endişelenen mürettebat ise can havliyle birer birer gemiden atlamaya başladı. Panik halde denize atlayarak tahliye koşullarına uymayan mürettebattan 16'sının balinalar tarafından feci şekilde öldürüldüğü belirtildi. Sağ kurtulanlar ise 16 kişinin yalnızca 30 dakika içerisinde gözden kaybolduğunu ifade etti. Sabah'ın haberine göre ticari balina avcılığının 1986'da Uluslararası Balinacılık Komisyonu tarafından yasallaşmasından bu yana Japonya'nın 6 binden fazla balinayı katlettiği bildiriliyor. Güney okyanusundaki balina avı faaliyetleri çok sık eleştiri alan Japonya, kısa bir süre önce Birleşmiş Milletler Adalet Mahkemesi tarafından da uyarı almıştı.

Haberin Devamı

'BALİNALARI SUÇLAMAMALI'

Olay hakkında World News Daily Report adlı haber sitesine yorum yapan Greenpeace Kanada sözcüsü James Ben Şahali, "Görünen o ki Japonya uluslararası hukuku hiçbir şekilde umursamıyor. Gemi mürettebatından hayatını kaybedenlerin olması elbette üzücü fakat yaşanan olaydan balinaları suçlamamak gerekir. Balinalar yaratılış amaçlarını yerine getiriyorlar, yani yemek için öldürmek" diyerek faciadan dolayı balinaların suçlanmasının doğru olmadığını belirtti.