Pazar Postası Bu diyet cinsel gücü artırıyor
Paylaş
Bu diyet cinsel gücü artırıyor

Afrodizyak etkili yiyecekler hangileri? Cinsel performansı artırmak için ne yemeli? Alkol cinsel gücü nasıl etkiliyor?

Bu soruların cevabını merak ediyorsanız Aktüel Dergisi’nde bir süre önce yer alan bu yazıyı mutlaka okuyun... Diyet yapmak ilk bakışta kilo vermekle ilişkilendirilse de sağlıklı beslenme için diyet uygulandığı hepimizin malumu. İyi bir beslenme programıyla, metabolizmayı hızlandırmanın ve vücut direncini artırmanın yanısıra bünyeye ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri doğru oranda vermek mümkün. İnsan yaşamındaki en temel ve haz verici gereksinimlerden olan cinselliğin kalitesi de tüketilen besinlerle doğru orantılı.

Haberin Devamı

Diyetisyen Müge Arslan da iyi bir diyet programıyla her yaşta sağlıklı cinsellik yaşanabileceği görüşünde. Peki daha mutlu bir cinsel hayata kavuşmaya yardımcı olacak afrodizyak etkili besinler hangileri? Önemli olan cinsel gücü artıran besinleri belli oranlarda ve dengeli tüketmek. Diyetisyen Müge Arslan’ın hazırladığı afrodizyak etkili bu diyet programını deneyin, farkı göreceksiniz...

E vitamininin antioksidan özelliği, penis içerisindeki dokuların özelliklerini ve damar sistemini koruduğu için faydalı. Aynı zamanda erkeğin testis fonksiyonlarında da iyileşmelere yol açabiliyor. B vitamini sinirlerin şeker hastalığından en az zararı görmesini sağlıyor ve kendini yenileme kapasitelerini arttırıyor. Selenyum sperm hareketlerini ve kalitesini arttırmak için öneriliyor. Çinko hem ereksiyon hem de sperm üretimindeki basamaklarda görev alan bir mineral olma özelliğine sahip. Akolün enerjisi çok yüksek. Fazla alkol alındığında yağlanma ve damar tıkanıklığı hızlanıyor. Vücuttaki uç damarlar (eller, ayaklar ve yüzdekiler) genişlediği için ereksiyon sırasında penise giden kan miktarında azalma oluyor.

Haberin Devamı

Cinsel performansı artıran yiyecekler

Kayısı: A vitamini ve potasyum bakımından çok zengindir. Kasların ve beynin daha düzenli çalışmasını ve daha az yorulmasını da sağlar.

Fındık, fıstık, ceviz ve badem: Lif, protein ve vitamin bakımından zengindir. İncir: Şeker oranı yüksek olmasına rağmen kan şekerini hızla yükselten şekerden olmadığı için tüketilmesinde bir sakınca yoktur.

Muz: Mineral, magnezyum, demir, lif ve C vitamini bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, sperm üretimini artırır.

Sarımsak: A1, B1, C kükürtlü yağı içerisinde bol miktarda akil sülfür bulunur. Canlılık verir, hem kadın hem de erkeklerde cinsel gücü artırır.

Havuç: Yoğun A vitamini içerir. Kuvvetlendirir, güçlendirir ve cinsel gücü arttırır.

Mercimek ve kuru baklagiller: Protein, yağ, karbonhidrat sodyum, kalsiyum, demir, mineraller içerir. Zekayı geliştirir ve cinsellik üzerinde etkilidir.

Pekmez: Demir, kalsiyum ve potasyum içerir. Tahinle alınması etkisini artırır.

Haberin Devamı

İstiridye: İtalyan ve Amerikalı bilim adamlarının yaptığı çeşitli araştırmalarda içerdiği bazı aminoasitlerin cinselliği sağlayan hormonları tetiklediği görülmüştür.

Havyar: Uzun yıllardır afrodizyak olarak kullanılmaktadır. İçerdiği çinko miktarı nedeniyle erkeklik hormonlarının yapımını artırır. Çinkonun aynı zamanda sperm kalitesini de artırdığı belirlenmiştir.

Çikolata: İçerdiği seratonin ve daha da önemlisi fenetilamin maddeleri nedeniyle hafif cinsel istek artırıcı etkiye sahiptir.

Ginseng: Geleneksel Çin ve Güney Amerika tıbbında cinsel gücü artırmak üzere kullanılan bir köktür.

İşte afrodizyak etkili haftalık diyet

PAZARTESİ: Kahvaltı: - Kızarmış ekmekler üzerinde kırmızı soğanlı, marullu yağsız krem peyniri - Taze sıkılmış portakal suyu - Omlet Ara: - 1 adet muz Öğle: - Avokado, muz, kivi ile hazırlanmış meyve salatası - Kırmızı soğan ve bol marulla birlikte tütsülenmiş somon Ara: - 1 ince dilim çikolatalı cheesecake Akşam: - Enginar ve bezelye ile süslenmiş tavuk hardal soslu - Karışık yeşil salata - Kızarmış ekmek Ara: - 1 adet armut

Haberin Devamı

SALI: Kahvaltı: - Pudra şekerine batırılmış çilek - İçerisinde badem, ceviz ve kuru meyve bulunan az yağlı sütle yapılmış müsli Ara: 1 kase ahududulu yoğurt Öğle: - Mercimek çorbası - İçerisinde ceviz, badem ve kuru kırmızıbiber barındıran nar ekşili bol yeşillikli salata - Karides Ara: - 2 adet ceviz ? 3 adet kuru kayısı Akşam: ? Parmesan peynirli ve içerisinde ceviz, fındık, badem bulunan fesleğen soslu salata - Kızarmış sarımsaklı ekmek - Armut Ara: 3-4 adet çilek

ÇARŞAMBA: Kahvaltı: - Taze kiraz (ya da kırmızı meyve) - Greyfurt suyu - Üzerine fındık ezmesi sürülmüş kızarmış ekmek Ara: - Bir bardak cappucino - 1 adet krep Öğle: - Sarımsaklı ekmek - Bol yeşillikle süslenmiş havyar - Enginar çorbası Ara: - 1 ince dilim çikolatalı az yağlı pasta Akşam: - Fesleğen yapraklarıyla süslü balık - 1 kadeh şarap - Kızarmış ekmek Ara: ? 1 adet muz

PERŞEMBE: Kahvaltı: - Taze sıkılmış portakal ve nar suyu karışımı - Pekmez - 2-3 adet ceviz Ara: - 1 adet muz Öğle: - Kuşkonmaz, enginar, nane ve maydanozla süslenmiş yeşil salata - Izgara hardal soslu hindi - Armut Ara: - 3-4 adet pudra şekerli çilek Akşam: - Parmesan peynirli, nane, fesleğen ve roka yapraklarıyla süslü sandviç - Nar, muz karışımı taze sıkma portakal suyu Ara: - 1 adet kivi

Haberin Devamı

CUMA: Kahvaltı: - Ginseng çayı - 2-3 adet badem - Kızarmış ekmek üzerine yağsız krem peynir - 2-3 adet kuru kayısı Ara: - 1 bardak nar suyu Öğle: - Istakoz - Bol yeşillikli ve nar ekşisi ve soya soslu fesleğen salatası - Kızarmış sarımsaklı ekmek Ara: - 1 adet armut Akşam: - Bol maydanozlu barbunya - Bezelyeli pilav - Bol yeşillikli salata Ara: - 1 muz

(20.05.2012 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)