Pazar Postası Bu dükkanda fikir satılıyor!
Paylaş
Bu dükkanda fikir satılıyor!

Kuruçeşme ışıklardan sola dönün. Ulus'a doğru çıktığınız yokuş üzerinde siyah tenteli bir 'dükkan' göreceksiniz. Eski Dolap Sokak, No.18'deki ilgi çeken bu yer 'Daniska' adlı bir fikir dükkanı!

Mutena Sezgin, Pemra Ataç ve Burcu Tokatlı üç yakın arkadaş. Mutena Sezgin ODTÜ ve Harvard’da işletme eğitimi aldıktan sonra yıllarca bankacılık ve finans sektöründe çalışmış. Pemra Ataç ve Burcu Tokatlı ise Y&R-Reklamevi’nde çalıştıktan sonra Alametifarika’yı kuran ekipte yer almış.

Yıllarca reklam sektöründe bulunan ikili, Mutena Sezgin’le bir araya gelip kültür, reklam ve tasarım dükkanı olan Daniska’yı hayata geçirmişler. Kuruçeşme’deki esnafın arasında yer alan Daniska’nın kapısı fikre ihtiyacı olan herkese açık. Diyelim ki ev yemekleri yapan bir lokanta açacaksınız. Daniska’nın ekibi bir araya geliyor ve restoranınızın adından, menünüze, dekorasyonundan kartvizitine kadar her detay için size fikir veriyor, işinizi projelendiriyor.

Ya da bir güzellik markası yaratacaksınız diyelim. Kavanozların şeklinden kutuların tarzına kadar sizin için her şeyi düşünüyor. Mutena Sezgin, Pemra Ataç ve Burcu Tokatlı özetle markanın neye ihtiyacı varsa üzerine kafa yoruyor, tasarlıyor ve hayata geçiriyor.

Kimi zaman bu bir basın ilanı, web tasarımı, bazen de vitrin tasarımı ya da TV filmi olabiliyor. Daniska’nın iş ve proje yönetimiyle ilgilenen ismi Mutena Sezgin “Kapıdan kavanozları görüp gelenler burayı turşucu zannediyor. Aslında kavanozlara ürettiğimiz fikirleri ya da hayata geçmeye can atan projeleri koyuyoruz” diyor.

Daniska’yı büyük reklam ajanslarına benzetenlere ise Pemra Ataç’ın yanıtı şu oluyor: “Daniska büyük bir ajans kalitesinde hizmet veriyor. Ancak bizim amacımız küçük bütçeli projeleri büyütmek ve ses getirmek. Yaptığımız işi de esnaf işinden farklı bulmuyoruz. Fikir satmanın kahve satmaktan ya da köfte satmaktan bir farkı yok. Onlar da zanaat yapıyor, biz de!” diyor

Haberin Devamı