Cumartesi Postası Bu dükkanda her şeyden 1 tane var

Bu dükkanda her şeyden 1 tane var

Paylaş
Bu dükkanda her şeyden 1 tane var

Son beş yıldır Alaçatı'ya kim tatile gidip dönse konu döner dolaşır Kuş Kafesi'ne gelir. Dekorasyondan anlamayanların bile ilgisini çeken dükkanda her şey el yapımıdır. Dükkanın sahibi Muzna Abdülhamit karşılar sizi kapıda. Adının anlamı 'açık havada küçük bulutlardan yağan ilk yağmur damlası' olan Muzna Hanım, başlar hikayesini anlatmaya...

HABER: Nar Güneş KILIÇ

Yıllarca kimya mühendisliği yapan, hâlâ da koltuk yapımında bile kimyadan yararlanan Muzna Abdülhamit, 10 yıl önce tatile gittiği Alaçatı’yı o kadar çok sever ki, yerleşmeye karar verir. Bir süre otelde kalır, sonra dayanamaz, ev tutar. Sonra da iş arayışına girişir. ‘Kuş Kafesi’ adını verdiği mekanı bulunca elinden kaçırmaz, ne yapacağını bile bilmeden satın alır.

Yıllardır eş-dost evine yaptığı koltuklar, özel duvar tasarımları bulunan Muzna Hanım butik dekorasyon dükkanı açmaya girişir. Yurt dışından aksesuar ve mobilya getirmek, gümrük vergisi nedeniyle zordur ama pes etmez. Ustalarını belirler sonra. Ardından da eşya tasarlamaya başlar. Önce mağazasında her şeyden bir tane olması sorun yaratır ama zamanla insanlar bu duruma alışır.

Zamanla ünü yayılır Muzna Hanım ve Kuş Kafesi’nin. Sadece Kuş Kafesi’nden tek bir eşya almak için Alaçatı’nın yolunu tutanlar olur. Ancak kumaş konusu büyük sıkıntıdır. Muzna Hanım “Türkiye güya kumaş cenneti ama her şey klasik ve sade” diyor eski sıkıntıları hatırlayınca. Bu yüzden ayda bir yurt dışına çıkar, kumaşçıları gezer, benzersiz örnekler taşır Alaçatı’ya. Zaten Kuş Kafesi’nin en güzel yanı da bu görülmemiş kumaşlardan hazırlanan koltuklar. Yeter ki eskicide sağlam çatılı bir koltuk bulunsun.



950 TL


Hem yapıyor hem döşüyor

Ürünler öylesine beğenilir ki, insanlar “Evimizin ya da otelimizin dekorasyonunu yapar mısınız?” demeye başlar. Bugün, Alaçatı’da parmakla gösterilen birkaç restoran, otel, hatta ev Muzna Hanım’ın elinden çıkma. Üstelik artan talep, Kuş Kafesi’nin şubesinin Teşvikiye’de açılmasına neden oldu. Mağazanın içinde yok yok. Farklı tasarımlar görebilmek uğruna durmaksızın seyahat eden Muzna Hanım, bugüne kadar 35 ülke gezmiş. Onu en çok etkileyen ise Madagaskar ve Fas olmuş. Dememiz o ki; Kuş Kafesi’nde taaaa Madagaskar’dan gelen objeler bile var.



Bu lavabo sanat eserinden farksız.

( 11.05.2013 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )

Haberin Devamı