Merkez Bu durakta sanat var

Bu durakta sanat var

Paylaş
Bu durakta sanat var

Bu durakta sanat var

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Mezitli Belediyesi ve Mezitli Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen Sanat Durağı, ev sahipliği yaptığı dans gösterileri ve müzik dinletileri dikkat çekmeye başladı.
Sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın çalışma arkadaşları ile birlikte bu alanda hayata geçirdiği en yeni proje Sanat Durağı oldu. Viranşehir Mahallesi sahil bandında düzenlenen durakta ilginç sanatsal figürler yer alıyor. Durak; müzik ve şiir dinletileri, dans gösterileri, tiyatro oyunları ve sergilere ev sahipliği yapıyor. Mahalle sakinlerinin yanı sıra kentin farklı bölgelerinde yaşayan insanlar da bu durağı görmek için Mezitli'ye geliyor.
Projenin toplumsal yaşama sunduğu katkının ilerleyen dönemlerde çok net bir şekilde görüleceğini dile getiren Müzisyen Salih Geyik, "Sokak sanatçılığının günümüzde tam olarak anlaşılabildiğini söyleyemem. Eskilere gittiğimiz zaman tiyatro dahil sanat, sokakta yapılırdı. Gün geçtikçe elit bir hale geldi. Bu durak bize bu imkanı sağlayacak. Bazen müzik yaparken gençleri yanıma çağırıp birlikte şarkılar söylüyoruz. Farklı bir kaynaşma kültürü bu şekilde oluşuyor" dedi.
Mezitli'nin 24 saatini sanatla geçiren bir kent olması yönünde çaba harcadıklarını dile getiren Başkan Tarhan ise "Sanat durağımızı vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı Viranşehir sahiline yaptık. Önümüzdeki süreçte Soli Pompeiopolis Sütunlu Cadde, Örgülü Sokak, Demokrasi Meydanı olmak üzere farklı mekanlarda da benzer duraklar oluşturacağız. Sanat Durağımızın yerel sanatçılarımız tarafından uygun şekilde kullanılması için gereken desteği vereceğiz. Burada sokak müzisyenlerimiz şarkılarını seslendirebilir, ressamlarımız sergi açabilir, tiyatrocularımız mini skeçler sergileyebilir, dans etmeyi sevenler dansları ile renklendirebilirler" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı