Yaşam Bu fotoğrafın hikayesi şoke ediyor!

Bu fotoğrafın hikayesi şoke ediyor!

Paylaş
Bu fotoğrafın hikayesi şoke ediyor!

Bu fotoğrafa baktığınızda barışın fotoğrafını mı görüyorsunuz? O zaman hikayesini dinlemenizde fayda var. İşte internette milyonlarca kez görüntülenen o fotoğrafın hikayesi...

Fotoğrafa baktığınızda, bu iki hayvanın sıkı birer dost olduğunun sanabilirsiniz; ancak karede büyük bir savaş var. Yavru gelincik, alçaktan uçan ağaçkakanın üzerine zıplayarak onu öldürmeye çalışıyor. Fotoğraf her ne kadar animasyon filminden fırlamışa benzese de hayatın acı gerçeğini ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Martin Le-May isimli amatör fotoğrafçı, bu kareyi Londra’ya eşiyle birlikte parkta gezerken yakalamış. Le-May, fotoğrafı sosyal medyadan paylaştığı andan itibaren milyonlarca kişi tarafından yayıldı. ABD ve Avrupa ülkelerinde, Le-May’in bu fotoğrafı “Bu elbise ne renk?” tartışmasına sebep olan o fotoğrafı unutturdu.

BARIŞIN DEĞİL, SAVAŞIN FOTOĞRAFI

Yavru gelincik, ağaçkakanın sırtına atlayıp havadayken ona saldırmaya başlıyor. Ağaçkakan oldukça acı çekerken yere hızlı bir iniş yapıyor. O anda avcılık konusunda hayli tecrübesiz olan gelinciğin boşluğundan bir anda yararlanıp kaçmayı ve hayatta kalmayı başarıyor. Fotoğraf, ‘Barışın fotoğrafı’ gibi görünse de alt metninde büyük bir savaşın olduğunu gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı