Spor Bu gurur bizlere yeter

Bu gurur bizlere yeter

Paylaş
Bu gurur bizlere yeter

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metrede göğsümüzü kabartan Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut madalyalarını aldı. Olimpiyat Stadı'nda İstiklal Marşımız çalınırken altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin gözyaşlarına hakim olamadı

Olimpiyat Oyunları tarihinde Türkiye için bir ilk yaşandı. Türkiye'nin olimpiyat serüveninde, olimpiyat stadında ilk kez İstiklal Marşı bu akşam çalındı.

Kadınlar 1500 metrede dün Türkiye'ye olimpiyatlar tarihinde atletizmdeki ilk altın madalyayı kazandıran Aslı Çakır Alptekin ile bu branşta gümüş madalyaya uzanan Gamze Bulut, Londra Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen törenle madalyalarını alırken, göndere çekilen iki Türk bayrağı eşliğinde İstiklal Marşı'nı stattaki 80 bin kişi ve televizyonları başındaki milyonlarca kişiye dinlettiler.

ASLI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Törende İstiklal Marşı çalınırken, olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, gözyaşlarını tutamadı. Tören sonrası seyircileri selamlayan Aslı ve Gamze'yi ilk kutlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç oldu.
Aslı Çakır Alptekin, İstiklal Marşı okunurken hüngür hüngür ağladı...

Kılıç, madalyalarını takıp, içeriye yönelen Aslı ve Gamze'yi kutlayıp başarılarının devamını diledi.

Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut ile 1500 metrenin üçüncüsü Bahreynli Maryam Yusuf Jamal'in madalyalarını Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener taktı.

Olimpiyat tarihinde atletizm branşında ilk kez altın madalya aldığımız 1500 metre finalinde Aslı Çakır Alptekin 4:10.23'lük derecesiyle birinci olurken, Gamze Bulut da 4:10.40 ile ikinci sırayı elde etmişti.


İLK ALTIN MADALYAMIZ

Aslı Çakır Alptekin'in aldığı altın madalya Türkiye'nin olimpiyat oyunlarında atletizm dalındaki ilk altın madalyası oldu.

Atletizmde Türkiye daha önce 1948 Londra Olimpiyatları'nda 3 adım atlamada Ruhpi Sarıalp ve 2004 Atina Olimpiyatları'nda çekiç atmada Eşref Apak ile bronz, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda da 5 bin ve 10 bin metrede Elvan Abeylegesse ile 2 gümüş madalya kazanmıştı.

Haberin Devamı