Gündem Bu heykel 10 Kasım'da anılan Atatürk'ü hayata döndürüyor!

Bu heykel 10 Kasım'da anılan Atatürk'ü hayata döndürüyor!

Paylaş
Bu heykel 10 Kasım'da anılan Atatürk'ü hayata döndürüyor!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Madame Tussauds’nun İstanbul merkezinde sergilenecek balmumu heykelinde, 1931 yılındaki hali tasfir ediliyor. Heykel gerçekçiliğiyle 10 Kasım'da büyük saygı, sevgi ve minnetle anılan Atatürk'ü adeta hayata döndürüyor

Merkezi İngiltere'nin Başkenti Londra'da bulunan ünlü balmumu heykel müzesi Madame Tussauds, dünya genelindeki 21. merkezini Aralık'ta İstanbul Beyoğlu'nda açacak.

Müzede sergilenecek en değerli eser ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü 10 Kasım 1938'deki ölümünden 7 yıl önceki haliyle tasfir eden heykel olacak.

30 KİŞİLİK EKİP 4 AY ÇALIŞARAK YAPTI



Atatürk'ün en gerçekçi tasvirlerinden biri olan heykel için Madame Tussauds’nun Londra’daki stüdyolarında 30’u aşkın heykeltıraş ve araştırmacı 4 ay boyunca çalıştı.

Atatürk heykeli için halen Madame Tussauds’nun Londra’daki merkezinde sergilenen Atatürk figürü esas alındı. Bu figür Mustafa Kemal Atatürk’e benzemediği, karizmasını ve ışığını yansıtmadığı gerekçesiyle 2005 yılında değiştirilmişti.


'YÜZÜYLE HAZIRLANAN MASK KULLANILDI'



Bu değişime dönemin Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan merhum Mustafa Koç’un öncülük ederken, heykel çalışmalarıyla bilinen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen çalışmalar için danışmanlık yapmıştı.

Yeni heykel için Anıtkabir’de bulunan ve Atatürk’ün yüzünden alınan kalıpla oluşturulan mask kullanılmıştı.