Ekonomi Bu ilçede kurufasulyeye zam yok!

Bu ilçede kurufasulyeye zam yok!

Paylaş
Bu ilçede kurufasulyeye zam yok!

Kütahya'nın Simav ilçesindeki üreticiler, Türkiye genelinde kilosu 16 liraya kadar yükselen kuru fasulyeye zam yapmama kararında olduklarını bildirdi. Üreticiler, kuru fasulyenin kilosunu 6 ile 8 liradan satmaya devam edeceklerini söyledi

Ege’nin önemli kuru fasulye üretim merkezi Simav’daki üreticilerden Hüseyin Şimşek, bu yıl bol ürün aldığını, bu nedenle zamma direneceğini belirtti. Simav kuru fasulyesinin eti aratmayan lezzeti, çabuk pişme ve gaz yapmama özelliği olduğunu söyleyen Hüseyin Şimşek, "Ben kuru fasulyemin kilosunu 8 liradan satıyorum. 6 liradan satanlar da var" diye konuştu.

Haberin Devamı

Üretici Ahmet Üstün, kuru fasulyenin fakirin yemeği olduğunu, 7 liradan daha ucuza satmak istediğini ancak buna girdi fiyatlarının izin vermediğini söyledi. Üretici Şerif Ulukanlı da Simav’da kuru fasulyenin kilosuna zam yapmamak için sonuna kadar direneceğini belirterek, "Simav halkının gelir düzeyi belli. Kuru fasulyeyi de sofrasından eksik etmez. O nedenle kilosunu 7 liradan satmaya devam edeceğim" dedi.

Mehmet YENEN/DHA