Bilim - Teknoloji Bu ışık da nesi?
Paylaş
Bu ışık da nesi?

Mars yüzeyinde görülen bu beyaz ışık, UFO söylentilerine ve fazlasına yol açmaya başlamıştı ki...

Mars'ta gezinen NASA robotu dünyaya düzenli olarak görüntüler göndermeye devam ediyor. Ancak NASA'nın yayınladığı fotoğraflardan birinde, UFO avcıları ilginç bir detay yakaladı.

Haberin Devamı

Fotoğrafın ortasında, ufuk çizgisine yakın bir yerde, bir ışık parlaması seçen UFO avcıları, bunun Mars'taki akıllı yaşamın veya bir zamanlar orada bulunan yapılardan kalma kalıntıların işareti olabileceğini iddia etmeye başladılar.

Ancak NASA bilim insanları, bunun uzayda sık sık görünen kozmik parlamalardan biri olduğunu açıklayarak heyecanlanan insanları yine yatıştırdılar. Bazı astronotların uzayda ani parlamalar gördüklerini rapor etmeleriyle başlayan kozmik ışınım fenomeni, uzayda rastgele uçuşan kozmik ışınlardan birinin Astronotun göz bebeğine isabet etmesiyle, Astronotun orada olmayan bir alev veya ışık parlaması görmesine yol açıyor. Aynı olayın Mars'taki robotun kamerasında da gerçekleştiğini iddia eden NASA bilim insanları şimdilik UFO heyecanını söndürmüş görünüyorlar ancak ısrarlı UFO avcıları, fotoğraftaki ışınımın tam da ufuk çizgisi üzerinde olmasından ve yerden göğe yükselen bir parlama gibi görünmesinden yola çıkarak bu kadar tesadüfün kozmik ışınımla açıklanamayacağını iddia ediyorlar.

Haberin Devamı

Mars'ta bir uzaylı çıkıp NASA robotunun kamerasına el sallayana kadar kimin haklı, kimin haksız olduğunu ne yazık ki bilemeyeceğiz.

Resimlerle: 29 uzay duvar kağıdı

Kaynak: CHIP Online