Yaşam Bu isimlere dikkat

Bu isimlere dikkat

Paylaş
Bu isimlere dikkat

Selahattin Demirtaş - BDP Genel Başkanı: Hiç tartışmasız Tayyip Erdoğan'ın ardından siyaset dünyamızın en etkili konuşmacısı o! Aday olduğu ilden yüzde 90'ın üzerinde oy alacak kadar kitlesine hakim... Zeki... Sosyal medya başta olmak üzere iletişim araçlarını çok iyi kullanıyor. Samimi ve adaletli bir tarzı var

CANDAŞ TOLGA IŞIK

Haberin Devamı

candas@posta.com.tr

Ömer Çelik - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı: Düzgün konuşuyor. Rakiplerine karşı iyi argümanlar üretiyor. Kendisini ve partisini eleştirebiliyor olması inandırıcılığını artırıyor. Kıyafetinden saçlarına kadar dış görünüşüne son derece önem veriyor. Hepsinden öte tahammüllü... Her öveni dost her eleştireni düşman bellemiyor. Kendi alanına çok hakim! Amerikan Temsilciler Meclisi’nde de dostları var Hamas’da da...

Gürsel Tekin - CHP Genel Başkan Yardımcısı: Şeytan tüyü var! CHP’nin dibi gördüğü bir dönemde yükselebilecek kadar etkili ve güçlü bir havası var. Yerel kanalda bile konuşsa reyting alıyor. Aynı zamanda son derece kontrollü. En büyük düşmanı Önder Sav için bile adı geçtiğinde olumsuz söz söylemekten kaçınıyor.

Haberin Devamı

Musfata Sarıgül - Şişli Belediye Başkanı: Sarıgül deyince herkesin ezberindeki cümle şu: “İyi gününüzde olmayabilir ama kötü gününüzde mutlaka yanınızdadır.” Adam etkili, adam yakışıklı, adam karizmatik. En büyük avantajı sadece fakir fukaranın değil sosyetenin de en büyük alternatif umudu o! 5 yıldır “Geliyorum” diyor. “Ne zaman gelecek?” bilinmez ama Sarıgül’ü tanıyan ve azmini bilen herkes hem fikir: O bir gün gelecek.

Nimet Baş- AK Parti milletvekili: ‘Dostlar siyasette görsün’ diye Meclis’e giren kadın siyasetçi figürünün tam tersi... Partisinin sloganıyla kimlik bulan bir tarzı var: “İşi hizmet gücü millet...” Tanıyıp da sevmeyeni, takip edip de takdir etmeyeni yok. Samimi ama her zaman mesafeli... Etkili ve inandırıcı bir tarzı var.

BiR TAVSiYEM VAR: EPiKÜR OKUYUN!

Felsefe, şayet meraklısı değilseniz pek de eğlenceli bir uğraş değil. Ancak hayatı ve insanları anlamak için biraz felsefeye merak sarmaya başladıysanız ilk iş Epikür’ü okumanızı tavsiye ederim. Şöyle düşünün Epikür öyle bir filozof ki Nietzsche bile onun için şöyle diyor: “Bilgelik Epikür’den bu yana 1 adım bile ileri gitmedi aksine 1000 adım geri gitti.” İşte yeni başlayacaklar için Epikür’den birkaç alıntı:

- Acından kurtulmanın yolu korkudan arınmaktır.

- Zararı asgariye indirirseniz, mutluluğu azamiye çıkarırsınız.

Haberin Devamı

- Yoktum, varım, olmayacağım ve umurumda değil!

- Bir adamı mutlu etmek istiyorsanız onu daha da zenginleştirmek yerine arzularından arındırın.

- Özgür yaşam insana malvarlığı kazandırmaz. Çünkü birilerine uşaklık etmeden zengin olmak kolay değildir.

- Hayatta güzel içkiler ve yiyecekler, su ve hava kadar önemli başka temel ihtiyaçlar da vardır: Özgürlük, düşünce ve dostluk gibi.

SAMET AYBABA’YA HAKSIZLIK ETTiM...

“Karizmatik değil, Beşiktaş’a yakışmıyor.” “20 yıldır uğraşıyor, bir numarası olsa göreve gelirdi.” “Bu Beşiktaş küme bile düşebilir.” Sezonun ilk yarısı bitti. Beşiktaş takır takır top oynuyor. Beşiktaş takım oldu. Beşiktaş maddi açıdan çok zor günler yaşıyor olmasına rağmen liderin sadece 3 puan ardından ikinci... Kanaltürk’teki Bunu Konuşalım’da geçen hafta Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba’yı konuk ettim...

Programdan önce “Hocam, vaktiyle sana çok salladım! Bugün görüyorum ki yanılmışım. Özür diliyorum” dedim. “Ben alışığım” dedi. Güldük. Zerre kadar gocunmam... Beşiktaş’ı başarılı yapan kimin eliyse, öper başımın üstüne koyarım. Yeter ki Beşiktaş iyi olsun. Biz Beşiktaşlılığı böyle öğrendik.

Haberin Devamı

SUNAY AKIN DER Ki...

Elden gelen her şeyi yaptıktan sonra sıra ayaktan geleni yapmakta! Gitmek mesela...

ŞiMDi YAVAŞÇA O ELiNDEKi ŞEKER PORTAKALI’NI YERE BIRAK!

Mevzuyu biliyorsunuz: Bir öğretmen öğrencilerine Şeker Portakalı isimli romanı tavsiye edince hakkında soruşturma açılmış. Ardından bir soruşturma haberi de İzmir’den geldi. İddiaya göre ‘Fareler ve İnsanlar’ isimli kitabın da bazı bölümleri sakıncalı bulunmuş. Milli Eğitim Bakanı her iki olay için de çıkıp “Soruşturma filan yok, bize haksızlık etmeyin” dedi ama Bakan Bey ne söylerse söylesin İzmir Milli Eğitim Müdürü’nün söyledikleri yanında sönük kalır: “Kitabı okumadım ama o bölümleri okudum.

Valla bir gencin çok da bilmesi gereken şeyler değil bunlar diye düşünüyorum.” Yanlış anlamayın ‘kitabın’ dediği, Nobel ödüllü yazar John Steinbeck’in dünya klasikleri arasına girmiş eseri Fareler ve İnsanlar!!! Milli Eğitim Müdürü’müze bir sorum var: Bir gencin çok da bilmesi gereken şeyler nelerdir, bize bir sıralasa da öğrensek!

Haberin Devamı

(06.01.2013 tarihli Posta Karnaval'dan yapılmıştır.)