Siyaset 'Bu işin içinde sadece cemaat yok'
Paylaş
'Bu işin içinde sadece cemaat yok'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CNN Türk'te yayınlanan Ankara Günlüğü'nde soruları yanıtladı. Cemaat-AKP gerilimine değinen Çelik, "Cemaate karşı topyekün bir savaş içinde değiliz. Ancak sırtını cemaate dayayarak devletten gelen gücünü kötüye kullananlar için de gereken yapılır" dedi

İşte Çelik'in konuşmasının satırbaşları...
- 28 Şubat Davası'nı biz çok önemsiyoruz ama orada da tutuklu kalmadı. 17 Aralık'ta gözaltıları siyasi irade yapmadı. Serbest bırakılmaları da siyasi iradenin tercihi değildir.

- 17 Aralık'ta serbest bırakıldılar diye yargılama ortadan kalmış değil. yargılamanın sonucuna bakacağız. Suçlu ya da suçsuzdurlar diyemeyiz. Birileri seçim öncesinde sokakları hareketlendirmek istiyorlar.
- Uzun tutukluluk süreleri siyasi davalar ortaya çıkınca gündeme geldi. Oysa yıllardır gariban Anadolu insanı bunu yaşadı. Uzun tutuklular fiili infaza dönüştü.
- Bizim de yanlışlarımız olmuştur. Adil yargılama herkesin hakkıdır.
- Başbakan, İlker Başbuğ'un tutuksuz yargılanması gerektiğini defalarca söyledi. Kaldı ki Başbuğ'un yargılandığı İnternet Andıcı davasında AK Parti mağdur durumdaydı.
- 28 Şubat'la önceki günkü MGK'da alınan kararları aynı kefeye koymak büyük talihsizliktir. AK Parti'nin Gülen cemaatine karşı topyekün bir savaş başlattığı gibi bir anlayış varsa bunları bir kenara bırakalım. AK Parti milletin değerlerine savaş başlatmaz. Sırtını cemaate dayayan ve bürokrasideki gücünü kötüye kullananlara karşı da sessiz kalamayız.
- Bunlar bizim bilgimiz dahilinde bunları yapmadılar diyorsanız bunlara sahip çıkmayın. Birileri Cemaate sırtını dayayarak elindeki devlet gücünü kötüye kullanıyorsa bu konuda gereken yapılır.
- Dün söylediklerimden pişman değilim. Bir hanımla yıllarca aynı yastığa baş koyuyorsunuz ama anlaşamayıp ayrılıyorsunuz. Bu durum buna benziyor.
- Başbakan diktatör olsaydı ona diktatör diyenler diktatör diyemezdi.
- Bu işin içinde sadece cemaat yoktur. CHP Genel Merkezi'nin de dinlendiği biliniyor. Oysa kimse bu konuda suç duyurusunda bulunmadı. 17 Aralık muhalefetin ekmeğine yağ sürdü. 17 Aralık olmasaydı Kılıçdaroğlu meydanlarda ne söyleyecekti?
- Mahkeme kararıyla dinleme yapıldıysa buna sadece mahkeme dosyasında yer veririsin. Bunu sızdırmak ahlaksızlıktır. Yolsuzluğu kim yaparsa yapsın. Bu bakanın oğlu da olsa bu suç ispatlanırsa cezasını çeker. Bu yargılamayı ben de sen de yapmayacağız. Bunu yargı yapar.
- Nöbetçi mahkeme de tahliyeye karar verebilir. Nöbetçi doktora gittiğinizde bu doktor muayene yapamaz diyor musunuz?
- Biz 11 yıldır AK Parti'yken son 1 yılda mı kara parti olduk.
- Sabahın köründe başsavcının, emniyet müdürünün haberi olmadan medya desteğiyle operasyon yapıyor.
- (ABD'nin 17 Aralık raporu) Haklı yada haksız ABD'nin ne dediğini ciddiye almalıyız. ABD ne derse desin önemli değil diyemeyiz. ABD bize iyi derse iyi oluruz, kötü derse kötü oluruz gibi bir durum da söz konusu değil.
- Birisi bir iddiayı ortaya atıyorsa o iddiasını ispat etmek zorundadır. Kılıçdaroğlu ses kayıtlarını grupta dinletiyor. Bu kayıtları bir kurula mı incelettiniz? Birileri ahlaksız bir şekilde dinleme yapmış. İçeriği ne olursa olsun bu ahlaksızlıktır. Bizim bir milletvekili arkadaşımız ABD'de bir kuruma inceleme yaptırmış. Bahçeli'nin de montajlanmış ses kaydı internete konuldu. Buna inanmak mı gerekir.
- Bu kayıtla ilgili savcılık bir inceleme başlattı. Bu kayıtları TÜBİTAK'a mı gönderir yoksa başka bir kuruma mı gönderir bilemem ama bu konuda bir soruşturma yürüyor. Ben başbakan'ın beyanını esas alırım. Sen eğer yüzde 100 eminim diyosan bunu ispat et.
- Birileri yasadışı dinleme yapmışsa bu yasadışı dinlemeleri kimsenin gündeme getirmemesi gerekir. Bu Başbakan da olsa yanlış.
- (Başçalan sözü) Bir insanda siyasi nezaket olur. Bir insanda edep olur. Başbakan ona dava açtı. Bu ülkede hukuk varsa ceza da alacaktır. Sivas meydanına, Balıkesir meydanına bakarsan kimlerin başbakan dediğini görürsün.
- Bu seçimleri AK Parti uzak ara önde bitirecektir. 2009'da yüzde 38 oy aldık. Bu seçimde bu oranın üstüne çıkarsak başarıdır. Altına inersek başarısızlıktır.
-Son anketlerde bizim çok ciddi bir oy kaybımız yok. Şu an yapılan anketler gerçeği yansıtmaz. 15 Mart'tan sonra yapılacak anketlere bakmak gerek.
- Ankara ve İstanbul'dan hiç şüphemiz yok. İzmir zor ama imkansız değil.
- Üç dönem kuralı anayasa maddesi değil, değişmez değil. Şuan böyle bir durum yok ama gerekirse oturur değiştiririz.

Haberin Devamı