Ekonomi Bu kış zorlu geçecek, lastiğinizi ayırtın

Bu kış zorlu geçecek, lastiğinizi ayırtın

Paylaş
Bu kış zorlu geçecek, lastiğinizi ayırtın

Kış ayları son yıllarda oldukça sert geçiyor. Kışlık lastik kullanımı karlı ve buzlu zeminlerde yaşanabilecek trafik kazalarının önlenmesinde hayati rol oynuyor

Kış lastiğinin önemi anlatmakla bitmiyor. Pek çok dünya ülkesinde kullanımı artık zorunlu hale gelen kış lastiği ülkemizde de artık zorunlu hale geliyor. Türk insanı her geçen gün kış lastiğinin önemini kavrıyor ve kullananların tavsiyesiyle kış aylarında kış lastiği kullananların sayısı çığ gibi büyüyor…

Kış aylarında her zeminde zincir takılamadığından ek önlemlere ihtiyaç var. Kışın 6-7 derecenin altındaki havalarda trafiğe çıkan tüm araçlara kış lastiği takılmalıdır. Çünkü kış lastikleriyle donanmış bir otomobil, yaz lastiği takılı bir 4X4 arazi aracından daha güvenlidir ve kış lastikleri bilinenin aksine sadece kar şartlarında kullanılmaz!

Kış lastiği karlı havalarda zincir kullanımına %80 oranında gerek bırakmıyor ve bu anlamda kış lastiği pek çok insanın zannettiği gibi lüks değil bir ihtiyaç.

Haberin Devamı

Lastik.com Yönetim Kurulu Başkanı Özer Mollamehmetoğlu “Islak zemin, kar ve gizli buzlanmanın yarattığı tehlikelerden korunmak için kış lastikleri büyük önem taşıyor. Yürürlüğe giren kış lastiği zorunluluğu ile kış aylarında yaşanan kazaların önemli bir kısmının önüne geçilmiş oldu. Biz sürücülere yanlış bilindiği gibi sadece kar yağdığında değil, hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde üstün performans için kış lastiği kullanmasını öneriyoruz” dedi.

Kışa girerken kış lastiğiniz için www.lastik.com’a bakmanızda fayda var.

İstanbul içerisinde 8 adet, İstanbul dışarısında ise İzmir, Ankara ve Adapazarı, Adana, Trabzon, Erzurum, Van, Antalya, Bursa, Kayseri, Konya, Gaziantep, Denizli, Tekirdağ, Çorlu, Giresun, Rize, Samsun, Gebze, Eskişehir olmak üzere birçok servis noktasından sökme, takma ve balans ayar hizmeti ile ürünler alınabiliyor.

Haberin Devamı

Buraların dışında kalan bölgelere ise Türkiye genelinde ücretsiz kargo hizmetinden faydalanarak istediğiniz adrese sevkiyat yaptırabilirsiniz.