Bilim - Teknoloji Bu klavye çok farklı!
Paylaş
Bu klavye çok farklı!

Gerçekten işe yarayabilecek bir taşınabilir klavye, görünüşe göre en sonunda geliyor!

Cep telefonlarında ve tabletlerde yazı yazmak, çoğu zaman zorlayıcı olabiliyor. Sanal klavyeler etkili olsalar da, ekranın yarısına yakın bir alanı kaplamaları çok da rahat bir durum değil. Taşınabilir klavyeler ise, taşımak için çok hantal olabiliyor.

WayTools adlı firma ise bu durumu değiştirmek istiyor. Bu amaçla ortaya çıkardıkları ürünün adı da TextBlade klavye. Bu cihaz, katlanarak iPhone 4'ün yarısı boyuta kadar küçülüyor ve pantolon cebine rahatlıkla sığabiliyor. Firmanın iddialarına göre, hiçbir sorun ile karşılaşmadan normal bir klavye ile aynı hızda yazı yazabilmeniz mümkün.

Klavyenin QWERTY yerleşimi, sağ ve sol kısımda dörder küçük "akıllı tuşa" bölünmüş durumda ve bu tuşlar, hangi harfe bastığınızı anlayabilen "multi-touch" özelliğine sahipler. Ayrıca klavyenin altında, tercihe bağlı bir destek parçası da bulunmakta.

Klavyede, multi-touch özellikle işinizi kolaylaştıracak bir şekilde kısayollar için de kullanılmakta. Boşluk tuşunun köşeleri ve çeşitli tuşlar bir arada kullanıldığında, semboller ve "kopyala, yapıştır, geri al" gibi komutları sunabilmekte.

WayTools'un söylediğine göre, bu klavye, diğer pek çok klavyenin aksine tuşları bir araya sıkıştırmıyor ve en az klasik bir klavyedeki kadar fazla hareket alanına sahipsiniz. Öyle ki, ürünün tanıtım videolarından birinde rahatlıkla dakikada 100 kelime hızına ulaşılabildiği gösterilmekte ve WayTools'un söylediğine göre, TextBlade'in sahip olduğu ikincil özelliklere yönelik kısayollar, bu klavyeyi normal bir dizüstü bilgisayar klavyesinden çok daha kullanışlı bir hale getiriyor.

Her ne kadar bu iddiaların çoğunu ürün üzerinde ayrıntılı bir inceleme yapmadan onaylamak veya yalanlamak mümkün olmasa da, TextBlade'in şimdiye kadar karşımıza çıkan en iyi tuş takımı tasarımlarından biri olduğunu kabul etmek gerekiyor.

TextBlade, şu anda üretim aşamasında ve 99 dolarlık fiyatla satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Resimlerle: 15 İlginç klavye ve kontrol cihazı!

Kaynak: CHIP Online