Gündem Bu köprüden geçmek yürek ister

Bu köprüden geçmek yürek ister

Paylaş
Bu köprüden geçmek yürek ister

Sakarya'nın Geyve İlçesi'nin 2 köyünde oturanlar, 22 yıldan bu yana Sakarya Nehri üzerindeki 70 metre uzunluğundaki tahta köprü ile ulaşımı sağlıyor

E-25 Karayolu üzerinde bulunan Dereköy Köyü'nde yaya ve araç sürücüleri yolu kısaltmak için yapılan, çelik halatla bağlı, yüzeyi tahtalarla kaplı asma köprüyü kullanıyor.

Köylüler, ‘sırat köprüsü’ olarak niteledirdikleri asma köprüden her gün geçiyor. Özellikle Adapazarı'ndaki okullarına giden öğrenciler tarafından kestirme olarak kullanılan tahta köprü en çok Sakarya Nehri yükseldiği zaman korkutuyor.

Nehir sularının yükselduğu zaman hemen köprünün altından aktıgını belirten köyün eski muhtarı Mehmet Tufan köprü olmadan önce nehri kayıklarla geçtiklerini belirterek, şunları söyledi: “Sakarya Nehri'ni 30 yıl kayıkla geçtik. Köylülerin katkılarıyla asma köprüyü yaptık. 22 yıldır bu köprüyü kullanıyoruz.

Yetişkinler köprüden geçerken korkmuyor. Okula giden küçük çocukları anne babaları geçiriyor. Sadece küçük araçlar geçiyor. Büyük araçların geçmesine izin vermiyoruz.”

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4292","4292","201012","4292-4.jpg");



Köprünün kurdukları ‘Köprü Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin katkılarıyla yaptırıldığını belirten Tufan, bunun dayanıklı ve sağlam olduğunu savunurken, “Köyümüzden bu köprüyü kullanmadan yola çıkmak için Adapazarı'na okula giden ögrenciler ve işyerlerine gidenler 3.5 kilometre yürümek zorunda kalıyor” dedi.

Köprüyü kullanan Örencik Köyü sakinleri ise aşırı yağışlı havalarda köprüden geçmeye korktuklarını anlattı.

Aziz GÜVENER/Sakarya (DHA)