Bu mutfak tüyolarıyla hayatınızı kolaylaştırın!

Mutfakla ilgili bazı bilgilerimiz tamamen yanlış. Bazı püf noktalarından da muhtemelen habersiziz. Gelin birlikte öğrenip mutfakta geçirdiğimiz saatleri azaltalım...

27 Aralık 2018, Perşembe 15:31 Son Güncelleme:
A A
SIÇRAMASIN DİYE...

SIÇRAMASIN DİYE...

Miksere yerleştirilen kağıt tabak, istenmeyen sıçramaları ortadan kaldıran geçici bir kapak görevi görecek.

YANAN KURABİYELER İÇİN ÜZÜLMEYİN

YANAN KURABİYELER İÇİN ÜZÜLMEYİN

Kurabiyeleri bir rende yardımıyla yanan kısımlarından kolayca ayırabilirsiniz. Hiç kimse bir şeylerin ters gittiğinden şüphelenmeyecek!  

ANTEP FISTIKLARI SİNİRİNİZİ BOZMASIN

ANTEP FISTIKLARI SİNİRİNİZİ BOZMASIN

Yarısı açılmış fıstığı kolayca nasıl kıracağınızı biliyoruz. Atılmış bir fıstık kabuğunu kullanarak, yandan ufak şekilde açılmış fıstığın arasına koyup aşağıya veya yukarı doğru hareket ettirerek bu sorunu çözebilirsiniz.   

ÇİKOLATADAN CİPS YAPIN

ÇİKOLATADAN CİPS YAPIN

Çikolatalı cips yapmanın en kolay yolu patates soyucu kullanmaktır. Basit ama etkili bir çözüm! 


SOĞANI AĞLAMADAN KESMEK ZOR DEĞİL!

SOĞANI AĞLAMADAN KESMEK ZOR DEĞİL!

Soğanların ağlatma etkisinden kendinizi korumak için, kesmeye başlamadan önce kesme tahtasına limon suyu sürün.  

SEBZELERİ BOZULMADAN KORUMAK

SEBZELERİ BOZULMADAN KORUMAK

Salata yapraklarını durulamak ve onları kağıt peçeteler arasında saklamak, ömrünü iki katına çıkaracaktır.  

HİNDİSTAN CEVİZİNİ AÇMAK İÇİN

HİNDİSTAN CEVİZİNİ AÇMAK İÇİN

Fırını 400 dereceye kadar önceden ısıtın. Hindistan cevizi kabuğunun içine bir delik açın ve sıvıyı dökün. Hindistan cevizini yaklaşık 15 dakika boyunca fırında tutun. Bu basit eylemler sayesinde, Hindistan cevizi kendiliğinden çatlayacaktır. Tek yapmanız gereken açık bir yerinden bölmek.  

 MANTARLAR BÖYLE TEMİZLENİR

MANTARLAR BÖYLE TEMİZLENİR

Uzmanlar akan suyun altında mantarların yıkanmasına karşı tavsiyede bulunuyor. En iyisi, ıslak bir havlu ve fırça kullanarak temizlemek; bu, aromayı korumaya yardımcı olacaktır.  

MUZLARIN ÖMRÜNÜ UZATIN

MUZLARIN ÖMRÜNÜ UZATIN

Muzları demet halinde saklamayın. Yapmanız gereken şey, onları birbirinden ayırmak, uç kısımlarını streç filmle sarmak ve buzdolabına koymak. Bu yöntem muzun ömrünü uzatacaktır.  

TENCERE TAVA TEMİZLEMEK ÇOK KOLAY

TENCERE TAVA TEMİZLEMEK ÇOK KOLAY

Çok kirli kapları ve tepsileri temizlemek için hızlı bir çözüm: Kaynar suya koyun ve az miktarda sirke ekleyin. Bu gerçekten zaman ve çabadan tasarruf sağlar!  

ÇITIR KAHVALTI

ÇITIR KAHVALTI

Kahvaltılık gevrek kutusu birkaç dakika bile açık bırakırsanız, mısır gevreğinin çıtırlığı gider. 5-10 dakika boyunca sıcak bir fırın içine yerleştirip bekletirseniz kolayca bu sorunu aşabilirsiniz. Bu yöntemi aynı zamanda patates cipsi ile de deneyebilirsiniz.  

HAMBURGERDEKİ PEYNİRİ BÖYLE ERİTİN

HAMBURGERDEKİ PEYNİRİ BÖYLE ERİTİN

Gerçek bir cheeseburger yapmak için, et hazır oluncaya kadar bekleyin, üzerine bir dilim peynir koyun ve kızartma tavasını bir kapakla örtün. 3-5 saniye sonra peynir eriyecek.  

YİYECEKLERİN DİBİNDE KALANLARI KURTARMA

YİYECEKLERİN DİBİNDE KALANLARI KURTARMA

Bir kavanozun dibinde kalan reçel, çikolata yayma veya fıstık ezmesi gibi yiyecekleri toplamanın süper lezzetli bir yolu var! Sadece tahıl ve süt ekleyin! Hem harika bir kahvaltı yapacak hem de en sevdiğiniz yiyecekler boşa gitmediği için mutlu olacaksınız!  

PAKETLER KASEYE DÖNÜŞÜRSE...

PAKETLER KASEYE DÖNÜŞÜRSE...

Yiyeceğinizi kaseye dökmek yerine paketi bir kaseye dönüştürebilirsiniz. Ön kısmı fotoğraftaki gibi bir çift makasla açın. Kapağı tamamen çıkarın ve cipsleriniz yenmeye hazır!  

ISITARAK TAZELEYİN

ISITARAK TAZELEYİN

Çikolatalı pastalarınızın veya keklerinizin bir mikrodalga fırında ısıtılması çok daha lezzetli olmasını sağlayacak.  

Sıradaki haber yükleniyor...