Gündem Bu ölüm isyan ettirdi

Bu ölüm isyan ettirdi

Paylaş
Bu ölüm isyan ettirdi

Geri manevra yaparken fren yerine gaza bastığı iddia edilen 64 yaşındaki kadın sürücünün otomobiliyle çarptığı 14 yaşındaki genç kız, hastane hastane dolaştırıldı. Bu sırada 3 kez kalbi durdu, en sonunda da kan kaybından can verdi

İzmir Karşıyaka’da, 64 yaşındaki Nuriye Aynur Köker, geri manevra yaptığı sırada iddiaya göre fren yerine gaza basmasıyla hızla kaldırıma çıkan otomobiliyle, 14 yaşındaki Ece Altıntaş ile İsa Kaya Katar’a çarptı. Kazada ağır yaralanan, üç hastane dolaşan ve üç kez kalbi duran talihsiz Ece, ameliyata alındığı sırada yaşam savaşını kaybetti.

Haberin Devamı

Kaza, dün saat 19.00 sıralarında 1775 Sokak üzerinde meydana geldi. Otomobiliyle geri manevra yapan Nuriye Aynur Köker, bu sırada iddiaya göre fren yarine gaza basınca yönetimindeki otomobilin kontrolünü kaybetti. Aniden hızlanan otomobil, geri geri kaldırıma çıktıktan sonra burada bulunan annesine ait kuaför dükkanının önündeki Ece Altıntaş ile 18 yaşındaki İsa Kaya Katar’a çarptı.

ÜÇ HASTANE DOLAŞTI

Ece Altıntaş, gelen ambulansla ilk olarak Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada acil serviste kontrolleri yapılan ve bacağındaki atar damarının kesildiği bildirilen Ece, ameliyat edilmesi için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak aile üyelerinin iddiasına göre burada ameliyat yapacak doktorun olmadığı söylenerek, Ece bu kez de Yeşilyurt Semti’ndeki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Hastaneler arasındaki yolculuk sırasında da üç kez kalbinin durduğu ve yeniden hayata döndürüldüğü bildirilen Ece Altıntaş, ameliyata alındığı sırada kalbi dördüncü kez durdu. Ancak bu kez doktorların çabaları talihsiz Ece’yi yaşama döndürmeye yetmedi.

Haberin Devamı

AİLE İSYAN ETTİ

Ece’nin öldüğü haberini alan yakınları, sinir krizi geçirdi. Ece’nin üvey annesi Canan Altıntaş, "Ece öz kızım gibiydi, hiç ayrılmazdık. Kendini bilmez bir sürücü ona çarptı. Sonrasında ise tam üç hastane gezdik ve en sonunda da kan kaybından hayatını kaybetti. Hastanelerden birisinde müdahale edemediler, diğerinde ’Doktor yok’ dediler. Hukuk mücadelesi başlatacağız" dedi. Bu arada kazada yaralanan İsa Kaya Katar’ın sağlık durumunun ise iyiye gittiği açıklandı.

Kazanın ardından gözaltına alınan Nuriye Aynur Köker’in, geri gittiği sırada kaldırımdakileri fark etmediğini, bu sırada kaldırıma çıkan otomobilin de onlara çarptığını söylediği öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)