Magazin Bu oyunda kadınların sessiz çığlığı var

Bu oyunda kadınların sessiz çığlığı var

Paylaş
Bu oyunda kadınların sessiz çığlığı var

Refik Halit Karay'ın Memleket Hikâyeleri adlı öykülerinin birkaç tanesinin dramatik kurguyla bir araya getirilmesinden oluşan "Yatık Emine" oyunu perde dedi. Başrolde Kurtlar Vadisi Pusu'nun Aynura'sı Esra Şengünalp var

Kurtlar Vadisi Pusu'nun Aynura'sı Esra Şengünalp'in başrolünü oynadığı "Yatık Emine" oyunu perde dedi. Refik Halit Karay'ın Memleket Hikâyeleri adlı öykülerinin birkaç tanesinin dramatik kurguyla bir araya getirilmesinden oluşan oyunun yönetmenliğini Ömer Naci Topçu yapıyor.

Haberin Devamı

Esra Şengünalp, Zafer Altun ve Murat Deniz’in oynadığı oyunda kadının statüsel yolculuğu içsel bir yaklaşımla anlatılıyor.Yatık Emine, anaerkil aile düzeninden ataerkil düzene geçiş ve bunun getirdiği toplumsal yanılsama ya da kısaca ataerkil düzene bir çeşit beyaz mendil sallama olarak seyirciye ulaşıyor. Devletin, “kötü kadın” olarak yaftaladığı Emine, boyun eğen yapısı, sessiz kişiliği ile Anadolu’nun ortasında bir kasabaya sürgün ediliyor. Kadınlığı her durumda öne çıkan Emine, bu kasabada da erkeklerin dikkat odağı oluyor. Dolayısıyla, egemen düşünce olan, haris erkek bakış açısı Emine’ye hayatı dar ediyor. Her anlamdaki tutuculuk genç bir kadının hayata tutunan tüm dallarının soğuğa yenik düşmesine neden oluyor.

Haberin Devamı

Başrol oyuncusu Esra Şengünalp oyunu şöyle anlatıyor: "Tarz olarak hikâye anlatıyoruz. Yatık Emine de karakter olarak içerisinde var. Başka tiplemelerimiz de var. Aslında Yatık Emine hiçbir şeye karşı gelmeyişi ve boyun eğen tavrıyla biraz beni sinirlendiriyor. Çok fazla kadın sorunları var, kadına şiddet var. Kadınların sessiz çığlıkları var. Ben Emine'nin sessiz çığlığını dile getirmekten dolayı kendimi iyi hissediyorum."


Yatık Emine ay boyunca D22 sahnesinde sergilenecek.