Spor Bu sene de birinci Brink

Bu sene de birinci Brink

Paylaş
Bu sene de birinci Brink

İsveç'te bu yıl 87'ncisi yapılan 90 kilometrelik Vasaloppet kayak yarışını geçen yılın birincisi Jörgen Brink kazandı

İsveç’te Kral Gustav Vasa anısına her yıl düzenlenen ve bu yıl 87’ncisi yapılan 90 kilometrelik Vasaloppet kayak yarışını, bu yıl da geçen yılın birincisi İsveçli Jörgen Brink kazandı. Brink, 90 kilometrelik yarışı 3 saat 51 dakikada tamamladı.

Haberin Devamı

İsveç’in kuzeyinde yer alan kayak merkezi Sealen’den her yıl mart ayının ilk pazar günü başlayıp, Mora’da sona eren ve 9 dalda yapılan bu yılki yarışlara rekor düzeyde katılım olduğu bildirildi. Yaklaşık 59 bin kayakçının kayıt yaptırdığı organizasyonda, değişik kategorilerde yarışmalar yapıldı. En çok ilgi çeken ve 90 kilometre mesafeli yarışa ise değişik ülkelerden uzun mesafe kayakçılarınında aralarında olduğu 15 bin 800 kayakçının başvurduğu bildirildi.

Dünyanın en uzun mesafeli ve en kalabalık kayak yarışı olarak bilinen 90 kilometrelik mücadelede, erkeklerde İsveçli Jörgen Brink, birinciliği 3 saat 51 dakika ile geçen yıldan sonra ikinci kez kazanırken, ikinciliği Çek Cumhuriyetinden Stanislav Rezac, üçüncülüğü ise yine İsveç’ten Jerry Ahrlin kazandı. Aynı mesafedeki yarışlarda kadınlarda ise birinciliği 4 saat 25 dakika ile İsveçli Jenny Hansson elde etti.

Haberin Devamı