Gündem Bu sese bugün kulak verelim...

Bu sese bugün kulak verelim...

Paylaş
Bu sese bugün kulak verelim...

Mardin Kızıltepe'den, İbrahim Özmen ilköğretim Okulu'ndan gelen bir mektup, Çalışan Gazeteciler Günü'nde bizleri biraz düşündürdü. Bir sınıf öğretmeninin yardım çığlığını sözcüklere döktüğü mektup, aslında Zılgıt Gazetesi'nin doğumunu anlatıyor.

Sınıf öğretmeni Şahin Korkmaz'ın editörlüğünde kollarını sıvıyan minik muhabirler, kentin dört bir yanından haber çıkarmaya çalışıyor. 41 günde bir çıkan ve ilk sayısı 1000 baskı yapan Zılgıt Gazetesi'ni çok zor şartlar altında hayatta tutmaya çalıştıklarını söyleyen Şahin öğretmenin çığlığına kulak verelim:

"Şu an gazetemizin 2. sayısının çalışmalarını yürütüyoruz ama kara kara da düşünüyoruz. Bu konuda birçok
sıkıntı yaşıyoruz. Aslında gazete çalışmamızı bu sıkıntılarımızdan dolayı durdurduk. Ama öğrencilerimiz daha biz çalışmayı başlatmadan yazılarını getirmeye başladılar. Bizimde hedefimiz kendisi üreten bireyler yetiştirmekti. bu noktada öğrencilerimize kıyamadık. Çalışmalarımıza devam kararı aldık. Ama gazetemizin basım maliyeti bizi zor durumda bırakıyor. Reklam alamıyoruz. Çünkü bu konuda eğitime olan duyarlılığı bulamıyoruz. Aldığımız reklamlarda cüzi bir miktar oluyor. Öğretmen arkadaşlarımız gazeteyi esnafa tek tek satmayı düşünüyor. Bu durumda meslektaşlarımın konumu açısından hoş olmayan durumlar ortaya çıkarıyor. Ondan sonra gazetemize ait bir fotoğraf makinemiz, taşınabilir bir bilgisayarımız yok. Öğrencilerimiz kendi çalışmalarını fotoğraflamak istiyorlar fotoğraf makinemiz olmadığı için bunu yapamıyorlar. Belki de geleceğin gazetecileri ve fotoğrafçıları onlar olacak ama nasıl? Yaklaşık 1000 adet basıyoruz bu da bize 600 TL'ye mal oluyor. Öğrencilerimiz bilgisayar olmadığı için çalışmaları biz yazıyoruz. İstiyoruz ki kendi yazılarını kendileri yazıp düzenlesinler. Zaten böyle olmalı düşünsel boyutta olan bu çalışma. Şu an resmen bu bayrak elimizde sürünüyoruz bir adımda olsa bile ileriye gitmek için desteklerinizi bekliyoruz.

Haberin Devamı

Gazetemizin ismini bütün öğrencilerimizden aldığımız isimler doğrultusunda koyduk. Bu isimi neden seçtiğimizi şu ifadeler çok net açıklayacaktır;
Zılgıt, bir annenin sevinci
Zılgıt, bir düğün alayında mutluluk ifadesi
Zılgıt, yeniden başlama
Zılgıt, umuda yolculuk…"

Gözlerdeki umut ışığını söndürmemek için 1 bilgisayar, 1 fotoğraf makinesi ve de Mardinli işadamlarının desteği yeter...

Dünya Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun...

Yardımlarınız için:

İBRAHİM ÖZMEN İLKÖĞRETİM OKULU KIZILTEPE / MARDİN

Yasemin Kaptanbaş / POSTA