Gündem Bu sineğe dikkat!

Bu sineğe dikkat!

Paylaş
Bu sineğe dikkat!

Akdeniz meyve sineğinin Edremit Körfezi'ndeki tuzaklarda yoğun bir şekilde görülmesi üzerine, Tarım İlçe Müdürlüğü üreticileri uyardı

Müdürlüğün teknik elemanlarınca, Körfez bölgesindeki mandalina bahçelerinde kurulan feromon tuzaklarında, Akdeniz meyve sineği sayısının anormal derecede yükseldiği bildirildi.

Haberin Devamı

ÇÜRÜTÜYOR, BOZUYOR

Edremit Tarım İlçe Müdürü Hüseyin Acar, yaptığı yazılı açıklamada, "Mandalinada erginler tarafından meyvenin iç kısmına bırakılan larvalar, burada beslenerek meyvenin kalitesini bozar ve çürümesine neden olur. Vuruklu olan mandalinalar, zamanından önce olgunlaşmakta ve dökülmektedir. Akdeniz meyve sineği, 16 derece sıcaklığın altında faaliyet göstermemektedir." dedi.

İLAÇLAMA ŞART

Mücadele için en uygun ilaçlama şeklinin kısmi dal ilaçlaması olduğunu belirten Acar, şunları kaydetti: "Hazırlanan cezbedici insektisit, ağaçların güneyinde bir dala, yapraklar iyice ıslanacak şekilde uygulanır. Zerrecikler, yapraklar üzerinde belirgin olarak kalmalıdır. Ağaç başı ortalama 150 gr. ilaçlı karışım kullanılır. Bir sıra ilaçlanır, bir sıra atlanır. İkinci ilaçlama gerekirse, ilaçlanmayan sıradan başlanır."

Haberin Devamı

Çiftçilerin mandalina bahçelerini en kısa sürede ilaçlamasını isteyen Tarım İlçe Müdürü Acar, ayrıntılı bilgi için kendilerine müracaat edilmesini istedi.