Yaşam Bu sitede paranız iade ediliyor

Bu sitede paranız iade ediliyor

Paylaş
Bu sitede paranız iade ediliyor

Alışveriş her geçen gün daha fazla internet üzerinden yapılıyor. Pek çoğumuz sitelerin avantajlarını takip ediyor, indirim günlerini kovalıyoruz. Ancak hiçbir sitede günlük hayattaki gibi pazarlık olanağı yok

MERVE ÖZAYTEKİN

Haberin Devamı

mozaytekin@posta.com.tr

Türkiye’de bir ilk olan avantajix.com bu fikirden yola çıkmış. Sitenin kurucuları Tunç Buyurgan ve Güçlü Kayral “Madem internette pazarlık yapılamıyor, öyleyse para iadesi yapalım” demişler. www.avantajix.com’da teknolojiden seyahate, modadan eğlenceye kadar birçok kategoride alışveriş yapabiliyor, bu siteye para ödemiyor üstelik paranızı yüzde 40’a varan avantajla iade alabiliyorsunuz!

İki koleksiyoner dost

Tunç Buyurgan Galatasaray Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler okumuş. Profesyonel hayata ticaret ve proje finansman uzmanı olarak başlamış. İzmirli Güçlü Kayral ise Bornova Anadolu Lisesi’nden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü bitirmiş. Tunç Buyurgan ve Güçlü Kayral’ın dostluğu uzun yıllara dayanıyor. İkisi de koleksiyoner. Tunç Buyurgan eski para ve jeton koleksiyoncusu. Eski paralar konusunda kitabı ve makaleleri var. Ayrıca Uluslararası Kağıt Para Koleksiyoncuları Derneği Türkiye başkan yardımcısı. Güçlü Kayral ise Türkiye’nin Osmanlı Kağıt Paraları konusunda önde gelen isimlerinden biri.

Haberin Devamı

Yazmış olduğu kitaplar ve makaleler dışında, bu konuda sergiler düzenlemiş, konferanslar vermiş bir nümismat (sanat ve tarihi değeri olan tedavülden kalkmış eski madeni ve kağıt paralar, madalyalar, ve nişanların müzelere ve koleksiyonculara satışını yapan kişi), Türk Nümismatik Derneği yönetim kurulu üyesi. İkili, Güçlü Kayral’ın küratörlüğünde 2008’de Yapı Kredi Bankası’nın Galatasaray’daki Vedat Nedim Tör Müzesi’nde eski para konulu bir sergi düzenlemiş. www.avantajix.com’un fikri de bu sergi sonrası çıkmış. Tunç Kayral “Madem tedavülden kalkmış paralarla bu kadar ilgiliyiz, bir de tedavülden kalkmamış paralar üzerine bir proje yapalım dedik. Ve avantajix.com fikri çıktı. Pazarlık yapamadığımız internet dünyasında pazarlık imkanı sunmuş gibiyiz” diyor.

Alışverişin arama motoru olacak

www.avantajix.com’a üyelik ücretsiz. Sitede hiçbir şey satılmıyor. “Para iadesi yapan site” deyince kulağa enteresan geliyor. “Nasıl oluyor da para iadesi yapılıyor?” diyebilirsiniz. Güçlü Kayral internetten satış yapan Hepsiburada, Çiçek Sepeti, Zizigo, Expedia, Quatar Airways gibi markalarla anlaştıklarını söylüyor. www.avantajix.com üzerinden e-ticaret mağazalarına girerseniz, Tunç ve Güçlü Bey bu mağazalardan komisyon alıyor; aldıkları komisyonu da www.avantajix.com müşterisine veriyor. Böylece hem alışveriş ucuza geliyor, hem de bir nevi pazarlıktan karlı çıkmış oluyorsunuz. Avrupa’da ve Amerika’da bu sisteme ‘cashback’ deniyor.

Haberin Devamı

Diyelim morhipo.com’dan alışveriş yaptınız, harcamanızın yüzde 6’sını iade alıyorsunuz. Ya da Dominos Pizza’dan pizza sipariş edeceksiniz. Dominos’un sitesine www.avantajix.com’dan girerseniz, harcamanızın yüzde 4,75’ini para iadesi olarak alıyorsunuz. Market alışverişinden modaya, teknolojiden eğlenceye, tatilden fırsat sitelerine kadar birçok siteye www.avantajix’ten ulaşabiliyorsunuz. Eğer avantajix.com’u tıklayıp alışveriş yapmaya başlarsanız, o yıl kazandığınız ilk 10 TL hizmet bedeli olarak kesiliyor. Her ayın 25’inde hesabınızda biriken para 25 TL veya üzerindeyse bu para size nakit olarak iade ediliyor. Türkiye ve dünyanın en büyük online mağazalarıyla çalışan avantajix.com’un mağaza sayısı şimdiden 300’ü aşmış. İleride www.avantajix.com’a bakmadan alışveriş yapmayacağız gibi görünüyor.

Haberin Devamı

(20.05.2012 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)