Yaşam Bu skandal Facebook'a özür diletti

Bu skandal Facebook'a özür diletti

Paylaş
Bu skandal Facebook'a özür diletti

Facebook, siber zorbalık kurbanı olan 17 yaşındaki genç bir kızın fotoğrafını çöpçatanlık reklamında kullandığı için özür diledi

Katıldığı bir partide dört erkeğin tecavüzüne uğrayan ve tecavüz anına ait fotoğrafların internete konmasının ardından siber zorbalık kampanyasına maruz kalan Rehtaeh Parsons, intihar ederek hayatına son vermişti.

Parsons’ın ailesi, Facebook’ta bir çöpçatanlık sitesinde kızlarının fotoğraflarının belirmesinin ardından ikinci bir şok geçirdi. Genç kızın babası, reklamın ‘tiksinti verici’ olduğunu belirtti.

BBC’nin haberine göre, Facebook durumun anlaşılmasının ardından reklama sahip olan şirketin sosyal ağ ile olan ilişkilerinin kesildiğini belirtti.

Facebook’un bir sözcüsü, “Bu durum, bir şirketin reklamı için internetten rastgele seçtiği bir fotoğrafı kullanması sonucu yaşanan sorunlara kötü bir örnek... Reklam politikamızı ciddi şekilde ihlal eden bu reklamı süresiz olarak kaldırdık” dedi.

Facebook yetkilisi, Parsons’ın ailesinden özür dilediklerini belirtti.

BBC, reklama sahip olan sitenin internet sayfasının kapatıldığı ve yetkililerine yorum için ulaşılamadığı bilgisini verdi.

SİBER ZORBALIĞA BİR KURBAN DAHA

Rehtaeh’ın ailesi, CBC News’a Nisan ayında verdiği röportajda, kızlarının katıldığı partide tecavüze uğradığını ve sonrasında siber zorbalığa maruz kaldığını belirtmişti.

Anne Leah, kızının tanımadığı erkekler tarafından sürekli taciz edildiğini söylemişti.

Baba Glen ise son olay karşısında şoke olduğunu belirterek, “Reklamda kızım bekar erkeklerle tanışmak isteyen biri olarak gösteriliyor... Ne diyeceğimi bile bilmiyorum” ifadesini kullandı.

Siber zorbalığın en son kurbanı, ABD’li 12 yaşındaki Rebecca Sedwick olmuştu.

Bir diğer siber zorbalık kurbanı Audrie Pott, intihar etmeden önceki son mesajını Facebook'a yazmıştı.

ntvmsnbc

Haberin Devamı