Ekonomi Bu tasarım çok iş yapar

Bu tasarım çok iş yapar

Paylaş
Bu tasarım çok iş yapar

Arazi performansıyla daima adından söz ettiren, son yıllarda malzeme ve işçilik kalitesini de artıran Range Rover, efsane olmaya aday yeni Evoque modeliyle tüketicilerin karşısına çıkıyor

HAKAN ÇELİK

Haberin Devamı

Dünyada lüks araç denince akla ilk gelen markalardan olan Range Rover yeni Evoque modelini satışa sunmaya hazırlanıyor. İngiliz markanın BMW teknolojisiyle güçlenen ilk üretim araçları, Borusan Otomotiv’in düzenlediği Kapalı Oda tanıtım etkinliği kapsamında ziyaretçilere tanıtıldı.

2011’in son çeyreğinde Türkiye’nin de aralarında yer aldığı 160 ülkede coupe ve beş kapılı modelleriyle satışa sunulacak olan Range Rover Evoque, bugüne kadar üretilen en hafif, en küçük ve en ekonomik Range Rover olma özelliği sayesinde Range Rover hayranlarının beğenisini topluyor. Eylül ayından itibaren Türkiye’de yollarda olacak Range Rover Evoque 63.000 euro’dan (yaklaşık 184 bin lira) başlayan fiyatlarla pazara sunulacak.

Haberin Devamı

Yeni müşteriler kazandıracak

Range Rover araçlarının da Türkiye temsilcisi olan Borusan Otomotiv’in İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, “Evoque’un, Range Rover markasını yepyeni ve heyecanlı bir alana taşımakla kalmayıp, ona yeni bir müşteri kitlesi kazandırma anlamında da önemli katkıları olacağına inaniyorum. ‘Kapalı Oda’ tanıtım etkinliğine ziyaretçilerimizin ilgisi bunun en büyük göstergesidir” şeklinde konuştu.

Bu yıl çok konuşulacak

Yeni Evoque’un Pure, Prestige ve Dynamic sözleriyle özleştirilen tasarım dili var. Evoque, 6 silindirin üstünlüğü ve 4 silindirin yakıt tasarrufunu bir arada sunan, 240 beygir güçünde 2.0 litrelik motora sahip. Tüm yol koşullarında ideal sürüş pozisyonu sunan ‘Land Rover Terrain Response’ sistemi, yeni park yardım fonksiyonu, kör nokta izleme sistemi ve ‘MagneRide’ özelliği standart olarak sunuluyor. Yeni Range Rover Evoque tasarım ve teknolojisiyle bu yılın en çok konuşulan araçlarından biri olmaya aday. Türkiye’ye ithal edilen araçların tamamı muhtemelen yok satacak.

Türklerin sevdiği Japon yenilendi

Japon üretici Suzuki beğenilen modeli Swift’i yeniledi. Konu ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Suzuki Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ural Hakverdi, küçük otomotiv konusunda uzman olan Suzuki’nin B segmentideki güçlü modeli Swift’i yenileyerek ürün gamını çeşitlendirirken, Suzuki Türkiye olarak tüketicilerine yeni seçenekler ve modeller ile ulaşmak istediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

1000 adetlik satış hedefi var

Yeni Swift’in Suzuki için önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı da ilk kez 1983 yılında Avupa’da satışa çıkan Swift’in, 28 yılın ardından halen en çok ilgi gören modellerin başında yer aldığını belirtti. Ali Savcı, “Manuel ve otomatik vites olmak üzere 93 beygir gücünde 1.2 litre motor seçeneği ile tüketicilerimizin beğenisine sunulan yeni Swift’in manuel vites seçeneği 30 bin 590 TL, otomatik vites seçeneği ise 33 bin 400 TL’den başlayan fiyatlarla satışına başlandı” diye konuştu. Bu yıl yeni Swift için 1000 adet satış hedefi olduğunu kaydeden Ali Savcı yeni Swift ile hedeflerini kolaylıkla yakalayacaklarını dile getirdi.

Elektrikli Fluence’ı kim kullanacak?

Türkiye’de üretilen ve dünya ülkelerine satılacak olan elektrik motorlu Renault Fluence bir süredir uluslararası çaptaki etkinliklerle kanaat önderlerine tanıtılıyor. Geçtiğimiz aylarda Fransa’daki Cannes Film Festivali’nde ünlü yıldızlar Renault’nun üst gamdaki Latitude modelinin yanı sıra Fluence Z.E modeliyle de tanışmıştı.

Haberin Devamı

Türkiye’de aralarında Başbakan Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de bulunduğu isimler Fluence müşterisi olmak için sıraya girmişti. Fluence tanıtım etkinliklerinin İstanbul ayağında yarın sabah Türkiye’nin ilk Çevre Bakanı ve Bakırköy eski Belediye Başkanı Ali Talip Özdemir Fluence modelini Beykoz-Riva arasında test edecek.

Volvo Haber Merkezi yayına başladı

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, haber merkeziyle bir ilke daha imza attı. www.media.volvocars.com/tr web adresi üzerinden ulaşılabilecek medya sitesinde; basın bültenleri, fotoğraflar, videolar ve teknik özellikler gibi Volvo dünyasına ait birçok bilgiye anında erişmek mümkün. Volvo Cars, İngilizce yayın yapan global medya sitesinin yanında; Belçika, İngiltere, Kanada ve Amerika gibi dokuz ülkede daha yerel medya sitelerine sahip. Türkiye için hazırlanan Volvo Car Türkiye Haber Merkezi ile bu sayı 10’a yükselmiş oldu.

Haberin Devamı