Sağlık Bu tedavilerden uzak durun!

Bu tedavilerden uzak durun!

Paylaş
Bu tedavilerden uzak durun!

Çıngıraklı yılanla romatizma, yumurtayla çürük, kulak kiriyle uçuk, idrarla akne tedavisi… Dünyada birçok insan hala bu kulaktan dolma tedavilere inanıyor ve bunları uyguluyor

Farklı ülkelerde hiçbir bilimsel tarafı olmayan ve kimi zaman insan sağlığını tehlikeye atan birçok tedavi şekli bulunuyor. Tuhaf, hatta iğrenç olarak tanımlanabilecek nitelikteki bu tedaviler ölüme bile yol açabiliyor.

Haberin Devamı

Reader's Digest dergisindeki habere göre; asla uygulanmaması gereken ve sağlık açısından oldukça zararlı olan bu kocakarı tedavilerinin en yaygın olanları şöyle:

İdrar akneyi tedavi eder: Bazı insanların akneyi kökünden söküp atmak için oldukça ilginç fikirleri var. Bunlardan biri de sivilcelere idrar sürülmesi. Bir başka tedavi şekli de yaşlı ağaçların köklerinden toplanan su ile cildin yıkanması.

Taşlık ishale iyi gelir:
Bazı bölgelerde bebeklerin ishalini iyileştirmek için kullanılıyor. Tavuk taşlığından bir kat kesiliyor ve kurumaya bırakılıyor. Sonra taşlık kaynamış suyun içine atılıyor. Ardından her yarım saatte bir bebeğe 1 çay kaşığı veriliyor.

Kirli çoraplar boğaz ağrısını iyileştirir:
Avrupa'da 20'inci yüzyıla kadar yaygın olarak kullanılan ilginç boğaz ağrısı tedavilerinden biri de boğazın etrafına kirli çorapların sarılması. Boğaz ağrısına karşı diğer bir tedavi yöntemi de yatmadan önce boğaza pastırma bağlanması.

Tütün kulak ağrısını tedavi eder:
Kulak ağrısı için kullanılan eski ve tuhaf yöntemlerden biri çiğnenmiş tütünün kulağa tampon olarak uygulanması. Diğeri ise ağrıyan kulağa idrar damlatılması.

Çikolatalı sarımsak hafıza kaybına iyi gelir:
Eski, geleneksel hafıza destekleyici tedavilerden biri de sarımsak dişlerini çikolatanın içine batırıp günde 3 kez yenmesine yönelik.

Çıngıraklı yılanlar romatizmayı tedavi eder:
İsrail Shulov Bilim Enstitüsü'nde yapılan araştırmalarda, toksinleri çıkarılmış yılan zehrinin eklem iltihabı için potansiyel bir tedavi olup olamayacağı tespit edilmeye çalışılıyor. Çünkü zehir, ağrı sinyallerini kapatan belirli peptidler içeriyor. Ancak geçici felç ile ölüm arasında ince bir çizgi var, bu nedenle bu tedavinin evde denenmesi önerilmiyor.

Haberin Devamı

Yumurta, çürükleri iyileştirir: Eski bir Çin tedavisini uygulamaktan çok okumak daha eğlenceli olabilir. Tedavi için gümüş bir para ve yeni haşlanmış, kabukları soyulmuş katı yumurta kullanılıyor. Para, yeni pişirilmiş yumurtanın içine dikey olarak yerleştiriliyor ve yumurta çürük olan bölgeye yerleştirip yaklaşık 30 dakika bekleniyor.

Terebentin zona hastalığına iyi gelir: Eskilerden kalma tedaviye göre, terebentine batırılmış olan bir boyun bağı kişiyi zona hastalığından uzak tutar.

Haberin Devamı

Kulak kiri uçuğu tedavi eder: Uçuğu hızlı şekilde iyileştirmek için, uçuğun üzerine kulak kiri koyarak yapılan ilkel tedavi.