Yenimahalle Bu tesis engellilere birçok fayda sağlıyor

Bu tesis engellilere birçok fayda sağlıyor

Paylaş
Bu tesis engellilere birçok fayda sağlıyor

Bu tesis engellilere birçok fayda sağlıyor

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi'ne bağlı 'Nefes Engelliler Sosyal Tesisi'nde zihinsel ve bedensel engelliler sosyal aktivitelerden yararlanıyor. Tesiste aynı zamanda 3-9 yaş aralığındaki engellilere ise, özel sınıflarda okul öncesi seviyesinde eğitim veriliyor.
Engelliler için özel çalışmaların yapıldığı 'Nefes Engelliler Sosyal Tesisi'nde yapılan etkinliklerle engelliler kendilerini geliştirirken, hayata daha pozitif bakmaya başlıyor. Randevulu eğitimlerin verildiği tesiste 3 yaş grubundan başlayarak, engel durumuna göre çalışmalar yapılıyor. Psikolog ve sosyologlar tarafından ücretsiz verilen aile danışmanlığı hizmetiyle de engelli bireylerin ve ailelerinin hayatta karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelebilmesi için çalışmalar yürütülüyor. Tesiste, zihinsel ve bedensel engellilerin ahşap, takı tasarım, müzik, resim, fitness, dans ve yoga gibi sosyal aktivitelerden yararlanması sağlanırken, 3-9 yaş aralığındaki engellilere ise, özel sınıflarda okul öncesi seviyesinde eğitim veriliyor.
'ENGELLİLER İÇİN ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ'
Engelleri ortadan kaldırmak için projeler ürettiklerini ve tesisin çok önemli bir amaca hizmet ettiğini söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bu tesisi yaparken engelli vatandaşlarımızın hem hayata katılımlarını amaçladık hem de ailelerin bir an olsun nefes almasını istedik. Burada çeşitli sosyal, kültürel etkinlikler oluyor. Engelli yurttaşlarımız hem öğreniyor, hem eğleniyorlar. Onların yüzündeki bir tebessüm bile bizim için büyük moral ve motivasyon kaynağıdır. Engelliler için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi.
'TESİS, OĞLUMA VE AİLEMİZE 'NEFES' OLDU'
Sosyal tesisin kendileri için büyük bir olanak olduğunu belirten Veli Cahide Özer (51), "Oğlum hem zihinsel hem bedensel engelli. Evden çıkmak istemezdi. Onu nasıl dışarıya çıkartırım, sosyalleştiririm diye kara kara düşünürdüm. Ne yaptıysam olmadı. Çok utangaç bir çocuktu. Birisiyle konuşurken tekerlekli sandalyesine gizlenir, yüzünü elleriyle kapatırdı. Ama 'Nefes Engelliler Sosyal Tesisi' benim oğluma, dolayısıyla ailemize gerçekten 'nefes' oldu. Evladımın eski halinden eser yok. Buraya kendisi gelmek istiyor. Eğleniyor, öğreniyor, yüzü gülüyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a minnettarız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı