Antalya Bu trafo şimdi fikir, düşünce üretecek

Bu trafo şimdi fikir, düşünce üretecek

Paylaş
Bu trafo şimdi fikir, düşünce üretecek

Bu trafo şimdi fikir, düşünce üretecek

ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, trafo binasından kütüphaneye dönüştürülen ve 19 Mayıs'da açılması planlanan Cemil Meriç Kitaplığı'nda hazırlıkları titizlikle takip ediyor. Başkan Tütüncü, 65 binden fazla kitap bağışlanan kütüphanenin 110 bin kitap ile açılacağını belirterek, "Yıllarca kocaman bir fabrikaya enerji üretmiş bu trafo şimdi fikir, düşünce üretecek" diye konuştu.

Başkan Hakan Tütüncü, Antalya'nın en zengin kütüphanesinde hummalı bir şekilde devam eden çalışmaları yakından takip ediyor. Tütüncü'ye, Cemil Meriç Kitaplığı'na katkılar sunan avukat Osman Zeki Özcan da eşlik etti. Cemil Meriç Kitaplığı'na 65 binden fazla kitap bağışlandığını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Türk kütüphanecilik tarihinin en geniş kitap bağış kampanyasını başlattık. Bağışçılarımızla çok güzel anlar yaşadık. Onların getirdikleri kitapların her birisini sevdik. Şimdide o kitaplar raflardaki yerlerine hazırlanıyor. Çok farklı sosyal çevrelerden toplanan kitaplarla çok farklı, çok renkli bir kütüphane meydana geldi" dedi.

"Kütüphanemiz Antalya'nın en zengin kütüphanesi olacak" diyen Başkan Tütüncü, "Açılışında da 110 bin kitapla 'Bismillah' diyeceğiz. Kütüphanemiz 365 gün 24 saat açık olacak" dedi. Kütüphanenin yapıldığı Dokuma Fabrikası'nın 1961'de açıldığını, 2003 yılında kapanana kadar 365 gün 24 saat hizmet verdiğini belirten Başkan Tütüncü, "Fabrikanın trafo binası kütüphane olduysa, ona bir nazire olsun diye 365 gün 24 saat açık olacak. Yıllarca kocaman bir fabrikaya enerji üretmiş bu trafo şimdi fikir, düşünce üretecek" diye konuştu.

Kütüphaneye destek veren avukat Osman Zeki Özcan da, "Kütüphane demek, kültür demek. İnşallah gelecek kuşaklara bir meşale olarak kalacak. Böyle bir projede yer almak benim için bir şans" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı