Buca Buca Belediyesi'nden görme engellilere özel Nutuk

Buca Belediyesi'nden görme engellilere özel Nutuk

Paylaş
Buca Belediyesi'nden görme engellilere özel Nutuk

Buca Belediyesi'nden görme engellilere özel Nutuk

BUCA Belediyesi tarafından görme engellilere Milli Mücadele'nin 100'üncü yılına özel olarak hazırlatılan Nutuk, Türkiye'nin dört bir yanından ilgi gördü. Diyarbakır'dan İzmir'e çok sayıda görme engelliden mesaj aldıklarını belirtene Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, "Amacımız başta çocuk görme engelliler olmak üzere herkesin bu eşsiz başyapıta erişmesi, Ulu Önder Atatürk'ün sözlerinin engel tanımadan gelecek nesillere ışık olmasıydı, mutluyuz" dedi.

Buca Belediyesi tarafından Milli Mücadele'nin 100'üncü yılına özel Braille alfabesiyle bastırılan ve geçtiğimiz İzmir Enternasyonal Fuarı'nda tanıtımı yapılan Nutuk'a olan talebin yoğunluğu, Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç başta olmak üzere pek çok kişiyi duygulandırdı. İstek üzerine Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı'na da incelemeleri için bir kitap gönderildi. Mustafa Kemal Atatürk'ün başyapıtını görme engellilere hediye eden Buca Belediyesi, bu kitaba sahip olmak isteyenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Uzak kentlerdeki engellilere kitap kargo yoluyla ulaştırıldı.

DİYARBAKIR'DA ÖĞRETMENE GİTTİ

Diyarbakır'da Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapan görme engelli Ahmet Nursoy, kendisi gibi engelli olan eşiyle birlikte kitabın ellerine ulaşmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, "Çok makbule geçti, teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim. Diyarbakır'dan İzmir'e selamlar" dedi.

'MİLLİ MÜCADELE RUHU YAŞASIN DİYE'

Çalışmayı, 'Milli Mücadele ruhunu yaşamayan kalmasın' diyerek gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Kılıç, "Herkesin başucu eseri olması gereken ve en karanlık dönemlerde bile aydınlık bir umut aşılayan Nutuk, görme engelli kardeşlerimize de ışık olsun istedik. Amacımız başta çocuk görme engelliler olmak üzere herkesin bu eşsiz başyapıta erişmesi, Ulu Önder Atatürk'ün sözlerinin engel tanımadan gelecek nesillere ışık olmasıydı, mutluyuz. Heyecan duyduğumuz daha çok proje var. Nutuk'un sağladığı motivasyonla bu örnek projelere devam edeceğiz. İlgi gösterenlere esas biz teşekkür ederiz" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı