Buca Buca'da metruk binalara müdahale

Buca'da metruk binalara müdahale

Paylaş
Buca'da metruk binalara müdahale

Buca'da metruk binalara müdahale

İZMİR'in Buca ilçesinde, Belediye, halkın can ve mal güvenliği için genel asayişi tehdit edecek metruk binalar için çalışma başlattı. Yapılan denetimlerin ardından 224 metruk bina için yıkım, ikamet ve güvenlik önlemi çalışması yaparak ilçeye nefes aldırdı.

Kentte yapı güvenliğini ve toplum huzurunu sağlayabilmek için denetleme çalışmalarına hız katan Buca Belediyesi, riskli ve metruk binalara müdahale etti. Buca Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Buca'nın eski, yerleşim yerleri başta olmak üzere geniş çevrede denetim çalışmaları başlatıldı. Denetimlerin ardından kent genelindeki metruk ve riskli yapıların tespiti yapıldı.

İlçe genelinde genel asayiş ve çevre güvenliğini tehdit eden metruk yapılar için çalışmalar hızlandı. Çeşitli nedenlerle metruk hale gelmiş ve genel asayişi tehdit edecek unsurların oluşmasına imkan sağlayan toplam 224 yapı tespit edildi. Tespit edilen yapıların 74'ünün yıkımı gerçekleştirilirken 68'si için güvenlik tedbiri alındı. Önlem alınan yapıların yanı sıra 32 yapıda yeniden ikamet sağlanarak metruk halden çıkarıldı. Hızla devam edecek çalışmalar kapsamında 50 tane yapı için ise yasal sürecin sonlanması bekleniyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı