Bucak Bucak'ta Engelliler Günü yürüyüşü

Bucak'ta Engelliler Günü yürüyüşü

Paylaş
Bucak'ta Engelliler Günü yürüyüşü

Bucak'ta Engelliler Günü yürüyüşü

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Bucak Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü ile ilçede faaliyet gösteren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla farkındalık yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşte Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal da yer aldı. Üçgen Kavşaktan başlayarak, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşte engelli ve engelsiz öğrenciler çeşitli salonlar attı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Meleklerim Engelliler Derneği Başkanı İlknur Cenkçi konuşma yaptı. Cenkçi, "Engellilere engel olmayalım yeter. En azından yollarda ve kaldırımlarda engelli yürüyüşlerini, engelli rampalarına araçlarımızı park yapmayan bir toplum yetiştirsek bile çoğu şeyi aşmış oluruz. Unutmamak gerekir ki bu günün engelsizi yarının engellisi olabilir" dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yapılan yürüyüş sonrası engelliler Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliklerde oyunlar oynayıp, şarkı söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı