Bucak Bucak'ta Gaziler Günü töreni

Bucak'ta Gaziler Günü töreni

Paylaş
Bucak'ta Gaziler Günü töreni

Bucak'ta Gaziler Günü töreni

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, resmi dairelerin amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Kaymakam Erol Tanrıkulu ve Belediye Başkanı Emrullah Ünal ayrı ayrı Atatürk Anıtı'na çelenk koymasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gazi Şaban Uysal'ın 'Vatanım' adlı şiirini okumasından sonra öğrenciler tarafından Gaziler Günü şiirleri okundu.
Törenden sonra Kaymakam Erol Tanrıkulu, gaziler ve şehit yakınlarıyla kent ormanında kahvaltıda buluştu. Kaymakam Erol Tanrıkulu, tüm gazilerin gününü tebrik ederken, şehit yakınlarına sağlıklı uzun ömürler temennisinde bulundu. Kaymakam Tanrıkulu, Türkiye'nin dört mevsimi yaşayan güzel bir ülke olduğunu, her zaman iç ve dış düşmanların gözlerinin bu topraklarda olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Güzel ülkemizde baktığımızda zaman dört mevsim yaşanıyor. Her tarafı cennet diye tarif ettiğimiz memleketimizi maalesef sürekli kargaşa çıkaran, parçalamak isteyen iç ve dış güçler ve bunları yönlendirdikleri araçlar mevcut durumda, işte bunlar ülke içerisinde birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler geçmişte, Çanakkale, Birinci Dünya Savaşı'nda olduğu gibi, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda olduğu gibi ülkemizi her zaman parçalamaya çalıştı. Emellerine ulaşamayan bu güçler 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin içine sızarak yine aynı şekilde darbe girişimiyle ülkemizdeki birlik ve beraberliği bozmaya çalıştı. Türk halkı geçmişte olduğu gibi Çanakkale, Birinci Dünya Savaşı'nda olduğu gibi, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de aynı kararlılıkla Türk milletini hiçbir zaman esir edilemeyeceğini bir daha göstermiş oldu."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı