Bucak Bucak'ta haşhaş tarlaları beyaza büründü

Bucak'ta haşhaş tarlaları beyaza büründü

Paylaş
Bucak'ta haşhaş tarlaları beyaza büründü

Bucak'ta haşhaş tarlaları beyaza büründü

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde haşhaşlar tarlaları beyaz çiçek açtı. Bu güzelliği görenler tarlalara girip fotoğraf çektirdi. Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, ilçede 8 bin dekar alanda haşhaş ekildiğini söyledi.
Bucak ve bölgesinde ekilen, yöre halkının önemli geçim kaynakları arasında bulunan, sofraları süslemenin yanı sıra kozmetik sanayinin de vazgeçilmezleri arasında yer alan haşhaşın yetiştirildiği tarlalarda çiçekler açtı. Morun yanında tek cins beyaz çiçek açan haşhaş tarlalarını görenler fotoğraf çektirdi.
Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Bucak ve çevresinde her yıl haşhaş ekiminin artması ve rekoltenin de iyi olmasıyla çiftçinin yüzünün güldürdüğünü söyledi. Bilal Özel, "Haşhaş kozalarının bu mevsimde açması görsel açıdan hoş görüntüler oluştururken, ekonomik açıdan ise çiftçimizin her geçen yıl kazanç kapısı olmayı arttırıyor. Çiftçilerimizin haşhaş üretimine yönelmesiyle her geçen yıl haşhaş kotalarını Burdur ve bölgesinde arttırmaya çalışıyoruz" dedi.
Bucak'ta 8 bin dekar, Burdur'da 30 bin dekar, Türkiye genelinde ise 600 bin dekar haşhaş ekimi yapıldığını aktaran Bilal Özel, ekilen tüm haşhaşların kontrolünün ise Türkiye Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından yapıldığını ve haşhaşın kuru kapsül kabuğunun ise yine TMO tarafından satın alındığını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı