Bucak Bucak'ta muhtarlarla istişare toplantısı

Bucak'ta muhtarlarla istişare toplantısı

Paylaş
Bucak'ta muhtarlarla istişare toplantısı

Bucak'ta muhtarlarla istişare toplantısı

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR Valisi Ali Arslantaş, Bucak ilçesinde merkez ve köy muhtarları, il ve ilçe kurum amir ve müdürlerinin katılımıyla istişare toplantısı düzenledi.

Covid-19 tedbirlerinden dolayı Çamlaraltı Dinlenme Tesislerinde açık havada yapılan toplantıya Burdur Valisi Ali Arslantaş, AK Parti milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilva, Burdur Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Burdur Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Güler'in yanı sıra resmi kurumların müdürleri ve amirleriyle muhtarlar katıldı.

Vali Ali Arslantaş, muhtarlar ile istişare toplantısının ilkini Bucak'ta başlattıklarını belirterek, "Bugün burada kamu yönetiminde şeffaflık esasına uygun olarak kamu hizmetini sağlayanlar ile hizmetten fayda sağlayanları bir araya getirdik. Neleri yapıyoruz, neleri yapmayı planlıyoruz, vatandaşımızın talepleri neler, bizler neleri yapıyoruz, neleri eksik yapıyoruz, neleri yapmıyoruz bunların tamamını konuşacağız" dedi. Vali Arslantaş toplantıda sürenin olmadığını belirterek, muhtarların köyleri ve mahalleleri için faydalı gördüğü yararlı gördüğü her şeyi dile getirmelerini söyledi.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, salep diyarı Bucak'ın Burdur'un en gelişmiş, en büyük, en fazla nüfusa sahip ilçesi olduğunu belirterek, belediyenin çalışmaları ve projeleri hakkında hem kurum müdürlerini hem de muhtarları bilgilendirdi.

Kaymakam Erol Tanrıkulu, Bucak'ta merkeze bağlı 20 mahalleyle iki belde belediyesi ve 35 köy bulunduğunu söyledi. Kaymakam Tanrıkulu, kurumlar ve kurumların çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Daha sonra istişare toplantısına katılan mahalle ve köy muhtarlarından sorular alarak, kurum müdürleri arasında istişare edilerek anında yüz yüze çözüme kavuşturulmasına çalışıldı. Her muhtar, mahalle ve köylerinde bulunan sorunlarını anında kurum müdürlerine iletilirken çareler arandı. Vali Ali Arslantaş da kurum müdürlerine zaman geçirilmeden çözümü için çalışma yapmaları talimatını verdi.

Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrası muhtarlar Vali Ali Arslantaş'a teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı