Siyaset Bugün Ankara'da olan bitenin perde arkası
Paylaş
Bugün Ankara'da olan bitenin perde arkası

Erdoğan-Baykal görüşmesi sonrası Ankara'da siyaset iyice ısındı. Koalisyon seçenekleri konuşulurken, bundan sonra neler olabileceğine dair senaryolar Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı..

Ankara bugün Türk siyaset tarihinin en kritik günlerinden birini geride bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'la Ankara'daki Dışişleri Konutu'nda biraraya geldi. Görüşme sonrası Deniz Baykal çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Nevşin Mengü'nün sunduğu Ana Haber'e konuk olan CNN TÜRK'ün Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Deniz Baykal arasındaki görüşmenin perde arkasını anlattı.

ERDOĞAN NEDEN BAYKAL'LA GÖRÜŞTÜ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu ile görüşseydi Erdoğan'ın tüm liderlerle tek tek görüşmesi gerekecekti.

Siyasi liderlerle bu konuda muhatap olması gereken kişi yine bir lider. O da Başbakan Davutoğlu.

ERDOĞAN, BAYKAL'LA GÖRÜŞMESİNİ NEDEN GİZLİ YAPMADI?

Seçim öncesinde gerilen siyasi atmosfer yumuşatılmaya çalışılıyor. Normalleşme ve ben herkesi dinliyorum durumunu dışarıya yansıtmak istiyor. Cumhurbaşkanı eleştirilerin hedefindeydi ve bu görüşmenin sızdırılmasıyla 'Ben de süreci doğru okumaya çalışıyorum' mesajı verilmek isteniyor.

Haberin Devamı

Hem Erdoğan hem Davutoğlu meydandaydı. Ama istenilen sonuç alınmış değil. Kendi partisinden ve tabanından isimlerle de Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşüyor ve görüşecek. Toplumun farklı kesimlerinden fikir alan bir Cumhurbaşkanı profili oluşturulmaya çalışılıyor.

CHP GENEL MERKEZİ GÖRÜŞMEYİ NE ZAMAN ÖĞRENDİ?

Ankara kulislerini hareketlendiren görüşme haberini CHP Genel Merkezi saat 08.30'da öğrendi. Görüşmenin gerçekleşeceği yerle ilgili Kılıçdaroğlu'nun da Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının da Saray dışında farklı bir adres konusunda mutabık olduğunu biliyoruz.

CHP-AK PARTİ KOALİSYON GÖRÜŞMESİ BAŞLADI MI?

CHP ve AKP arasındaki görüşmeler Baykal ve Erdoğan görüşmesiyle başlamış değil.Çeşitli kesimlerle ve isimlerle Cumhurbaşkanı görüşecek. Dün Davutoğlu ve Erdoğan bir araya geldi. Baykal görüşmesi burada da dile geldi. Bu bir AK Parti CHP koalisyonu değil. Henüz kurumsal bir diyalog başlamış değil. Partilerde birbirini tanıyanlar telefonla nabız yokluyorlar.

Davutoğlu'nun teamüller gereği istifasını verdiği Erdoğan - Davutoğlu görüşmesinin olumlu geçtiği söyleniyor. Başbakan Davutoğlu'nun bir istişare komisyonu kuracağını biliyoruz.

SON HAVA NE DURUMDA?

Ankara'da son hava yine aynı hava. CHP- AK Parti koalisoynu, AK Parti - MHP koalisyon, AK Parti + azınlık hükümeti senaryosu... Bunlar da olmadığı zaman erken seçim tercihi olacak. AK Parti, HDP ile bir koalisyon düşünmüyor.

Haberin Devamı

Koalisyon seçeneğinin denenmeden erken seçime gidilmesine kimse sıcak bakmıyor. Çünkü bunun siyasi bir faturası olacak.

İstişareler bittikten sonra AK Parti bir karar verecek. AK Parti içinde koalisyon olsun diyenler de var erken seçim diyenler de.

Ancak Başbakan Davutoğlu henüz kararını vermedi.