Gündem Bugün hava nasıl olacak? İşte 1 Nisan hava durumu tahminleri…

Bugün hava nasıl olacak? İşte 1 Nisan hava durumu tahminleri…

Paylaş
Bugün hava nasıl olacak? İşte 1 Nisan hava durumu tahminleri…

Günün ilk saatlerinden itibaren hava durumu merak edilen konular arasında geliyor. Hava durumu nasıl olacak? İşte 1 Nisan hava durumu tahminleri

Haftanın ilk gününde hava durumu merak edilen konuların başında geliyor. Peki, Hava durumu nasıl olacak? İşte 1 Nisan hava durumu tahminleri

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu; Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz’in kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Sivas, Kayseri, Aksaray, Karaman ve Niğde çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun güneybatısında yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, Türkiye genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat), Marmara'nın güneyi ve Kuzey Ege'de yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

MARMARA

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bu akşam saatlerine kadar bölgenin güney kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğudan genellikle kuvvetli (40-60 km/saat); kuzey kesimlerinde kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Sivas, Kayseri, Aksaray, Karaman ve Niğde çevrelerinin hafif olmak üzere yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların aralıklı hafif yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde hafif kar şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güneybatısı ile Iğdır çevrelerinde yağmur, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzeydoğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.