"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (01 Ağustos 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak fasulye çorbası tarifi, kirde kebabı tarifi, erişte makarna tarifi ve saray sarması tarifleri.

01 Ağustos 2020, Cumartesi 09:25 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde fasulye çorbası tarifi, kirde kebabı tarifi, erişte makarna tarifi ve saray sarması tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü


Fasulye çorbası tarifi

Fasulye çorbası tarifi

Fasulye çorbası malzemeleri

  • 250 gram kuru fasulye
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 buke garni ( maydanoz kökü, defne yaprağı, kekik sapı vb.)
  • 4 sap kereviz
  • 2 ince sap pırasa
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 4 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fasulye çorbası yapılışı

Fasulyeleri ayıklayıp 4-5 saat soğuk suyla ıslatın. Suyunu süzüp 2 ½ litre sıcak suyla ateşe koyun. 1 adet soğan, sarımsak ve buke garniyi katin. Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın. Domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra karışıma ekleyin. Fasulye yumuşayınca içinden soğan ve buke garniyi çıkartıp domatesli karışıma katin. Sonra da püre makinesinden geçirin, tekrar ateşe koyup yeterince tuz katin. Servisten önce yumurta sarisini 2-3 kaşık çorbayla alıştırarak sulandırın ve kalan 1 kaşık yağla birlikte çorbaya katin. Yağda kızdırılmış ekmeklerle servis yapın.

Kirde kebabı tarifi

Kirde kebabı tarifi

Kirde kebabı malzemeleri

  • Yarım kilo kuzu but
  • Sıvıyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates

Et marinesi için:

  • 1 bütün soğan suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 - 2 dal taze kekik yaprağı
  • Tuz

Kirde kebabı üzeri için

  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil dolmalık biber
  • 1 bütün soğan
  • 10 adet mantar

Kirde kebabı yapılışı

İlk önce etler marine edilir. Marine malzemelerini bir kabın içerisine alın, küp küp doğranmış etleri ilave edin ve elinizle iyice yoğurun. Kapya biber ve yeşil biberi julyen şeklinde doğrayın. Soğanı da piyazlık bir şekilde doğradıktan sonra mantarı iri şekilde doğrayın. Az yağın içerisinde güzelce doğranan malzemeleri soteleyin. İri küp doğranmış domates ve sarımsakları içerisine ekleyerek ocağın altını kapatın. Ayrı bir tavayı iyice kızdırın ve marine edilen etleri pişirmeye başlayın. Et piştikten sonra tabağa alın. Ayrı bir tavada tereyağıyla lavaşı kavrunun. Çıtır lavaş elde edince tabağa koyun ve üzerine etleri alın. Hazırlanan sebzeli sosu üzerine ekleyip servis edin.

Erişte makarna tarifi

Erişte makarna tarifi

Erişte makarna malzemeleri

  • 2 su bardağı erişte
  • Yeteri kadar su (kaynar)
  • Tuz
  •  3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Yemek kaşığı dolusu tereyağ

Erişte makarna yapılışı

Orta boy genişliğinde bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur ve üzerine 2 su bardağı erişte dökülür. Orta ateşte hafif renk değiştirinceye kadar kavrulur. Daha sonra üzerini yarım parmak geçecek kadar su eklenir. Damak tadınıza göre su ekleyebilirsiniz. Erişteler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Piştikten sonra süzgeç yardımıyla erişteler süzülür. Erişteyi haşladığınız tencereye 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı koyup eritilir. Eriyen tereyağın üzerine süzülmüş erişteler eklenir. 2 - 3 defa karıştırıldıktan sonra eriştenin altı kapatılır. 5 dakika dinlenince servise hazır.


Saray sarması tarifi

Saray sarması tarifi

Saray sarması malzemeleri

Saray sarması muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1, 5 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao (elenmiş)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Saray sarması tabanı için;

  • 2 su bardağı Hindistan cevizi

Saray sarması üst kat için;

  • 1 poşet krem şanti 
  • 1 çay bardağı soğuk süt

Saray sarması yapılışı

Derin bir tencere içine sütü, şekeri, unu ve kakaoyu koyun. Ocağa almadan önce pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu kıvamda bir muhallebi elde edelim. Ocaktan aldığınız muhallebiye tereyağ ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. Fırın tepsisinin tabanına Hindistan cevizini serin. Her yerine gelecek eşit şekilde yayın. Sıcak muhallebiyi Hindistan cevizlerinin üzerine dökün. Spatula yardımı ile düzeltin. Fırın tepsisini buzdolabında 1 saat dinlendirin. Sonra üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyerek yine spatula ile düzeltin. Buzdolabında 3 saat beklettikten sonra ilk boyuna ikiye bölün. Sonrada enine istediğiniz büyüklükte kesin. Dikkatli bir şekilde rulo yaparak servis tabağına alın.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Bir bayram klasiği: Kavurma tarifi