"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (01 Eylül 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak beyran çorbası tarifi, fırında sebze kızartması tarifi, kepekli makarna tarifi ve galeta unlu tatlı tarifleri.

01 Eylül 2020, Salı 09:00 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde beyran çorbası tarifi, fırında sebze kızartması tarifi, kepekli makarna tarifi ve galeta unlu tatlı tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü 


Beyran çorbası tarifi

Beyran çorbası tarifi

Beyran çorbası malzemeleri

  • 1 kg kemikli kuzu gerdan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 8-10 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 8 su bardağı et suyu(haşlanan etin suyu)

Beyran çorbası yapılışı

Et düdüklü tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su koyulup (su miktarını çorbanın kıvamına göre kendiniz ayarlayınız) haşlanıncaya kadar pişirilir. Pişen etler süzülerek (suyunu atmayın) kemiklerinden ayrılır ve ufak ufak parçalanır. Etlerin suyu bir tencereye alınır ve İçerisine pirinçler eklenir. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra tereyağı, biber salçası, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar ilave edilir. Daha sonra haşlanmış etler de eklenir ve çorba kaynamaya bırakılır. Bir süre daha kaynadıktan sonra altı kapatılır. Tereyağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstüne de gezdirebilirsiniz. İsteğe bağlı servis ederken kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

Fırında sebze kızartması tarifi

Fırında sebze kızartması tarifi

Fırında sebze kızartması malzemeleri

  • 1 adet küçük karnabahar
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 6 adet arpacık soğan

Fırında sebze kızartması sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Ezilmiş sarımsak

Fırında sebze kızartması yapılışı

Bütün sebzeler yıkanıp kurulanır ve istenilen şekilde doğranır. Sos malzemelerini bir kapta karıştırın ve başka bir kaba kurutulan sebzeleri alın. Sos ve sebzeleri birleştirip iyice karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sebzeleri dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

Kepekli makarna tarifi

Kepekli makarna tarifi

Kepekli makarna malzemeleri

  • 350 gram kepekli makarna
  • 6 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kepekli makarna yapılışı

Derin bir tencerenin içerisine 6 su bardağı su koyulur ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ dökülür. Su kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve makarnalar dökülür. Ortalama 8 - 10 dakika kaynatılır. Yumuşayan makarnalar süzgeçle süzülür. Makarnanın haşlandığı tencere boşken 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve eritilir. Eriyen makarnanın üstüne süzgeçteki makarnalar alınır. 1 dakika daha iyice karıştırarak tereyağın hepsine bulaşması sağlanır. Makarnamız hazır afiyet olsun.

Galeta unlu tatlı tarifi

Galeta unlu tatlı tarifi

Galeta unlu tatlı malzemeleri

  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • Galeta unlu tatlı muhallebisi için:
  • 3 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı tam buğday unu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Galeta unlu tatlıyı süslemek İçin:

  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi

Galeta unlu tatlı şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 damla limonun suyu

Galeta unlu tatlı yapılışı

İlk olarak kek hazırlanır. Keki hazırlamak için şeker ve yumurta iyice çırpılır. Daha sonra içerisine sıvı yağ, galeta unu, ceviz, Hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın. Hazırlanan karışım dibi iyice yağlanmış kare veya dikdörtgen bir cam kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencerede güzelce karıştırıp ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Bu arada içine limon suyu ilave edin. Biraz daha kaynadıktan sonra kenara alın ve soğutun. Muhallebiyi hazırlamaya başlayın. Süt, un, şeker ve nişastayı bir tencereye alıp güzelce karıştırın. Ocağın altını açın ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Muhallebi kaynayıp koyulaşınca vanilyayı ekleyin. Altını kapatıp ılımasını bekleyin. Ilıyan muhallebinin içerisine toz krem şanti ekleyip mikser yardımı ile iyice çırpın. Kek piştikten sonra fırından alın ve kek sıcakken üzerine soğumuş şerbeti dökün. Kek şerbeti emince muhallebiyi üzerine eşit bir şekilde yayın. Servis ederken üzerini süslemeyi unutmayın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (31 Ağustos 2020)