"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (02 Ekim 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak un çorbası tarifi, tavşan içi tarifi, çoban salata tarifi ve ballı Rus pastası tarifleri.

02 Ekim 2020, Cuma 09:37 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde un çorbası tarifi, tavşan içi tarifi, çoban salata tarifi ve ballı Rus pastası tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü 


Un çorbası tarifi

Un çorbası tarifi

Un çorbası malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 su bardağından biraz az
  • 4 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı 
  • Pul biber

Un çorbası yapılışı

Tere yağını tencereye koyun eritin ve üzerine unu ekleyin sürekli karıştırarak kavurunuz. Unun rengini dönene kadar kavurun. 4 su bardağı soğuk su ekleyin. Suyun soğuk olması önemli yoksa topak topak olur. Bu aşamada çorba sürekli karıştırılır. Pişen çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorba hazır. Servis yaparken isteğe bağlı üzerine yağ yakıp ekleyebilirsiniz.


Tavşan içi tarifi

Tavşan içi tarifi

Tavşan içi malzemeleri

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 adet yemeklik soğan
  • 3-4 dal taze kekik
  • 5-6 adet tane karabiber
  • Tuz
  • 8-10 bardak su

Pilavı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3.5 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Tabanı için malzemeler

  • 3-4 adet kuru yufka 

Üzeri için malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
  • Pulbiber 

Tavşan içi yapılışı

Tavuğu iyice yıkayıp derin bir tencereye alın. İçine dörde böldüğünüz havuç ve soğanı, kekik dalları, karabiber, tuz ve su koyup haşlayın. Haşlanan tavuğu didikleyerek kenara alın. Pilav tenceresinde tereyağını eritin. Yıkadığınız bulgurları ilave edip karıştırın. Tuz ve suyunu ekleyip pişirin. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve içine toz sarımsak ilave edip karıştırın kenara alın. Servis yapacağınız kabın içine kuru yufkalardan bir tanesini kırın üzerine iki kepçe tavuk suyu, pişen bulgur pilavından birkaç kaşık koyun, üzerine didiklenmiş tavuk ve sarımsaklı tereyağından üç dört kaşık gezdirin. Tekrar kuru yufka kırın ve sırasıyla tavuk suyu, pilav, tavuk ve tereyağı gezdirerek malzemeler bitene kadar sıra sıra yerleştirin. En üstüne kalan tavukları koyun kalan tavuk suyundan gezdirin, tereyağına pul biber ekleyin ve tavukların üzerine döküp sıcak servis edin.

Çoban salata tarifi

Çoban salata tarifi

Çoban salata malzemeleri

  • 4 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy yeşil biber
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Çoban salata yapılışı

Domatesleri ince ince doğrayın. Kabuğu soyulan salatalıkları domatesler gibi ince ince kesin. Biberleri ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde kesin. Kuru soğanı ince ince doğrayın ve maydanozu incecik kıyın. Kuru soğan hariç bütün malzemeleri salata kabında karıştırın. Salata tabağına aldığınızda üzerine kuru soğanları ekleyin. Tuzu, zeytinyağını ve taze limon suyunu üzerine ekleyip servis edin.


Ballı Rus pastası tarifi

Ballı Rus pastası tarifi

Ballı Rus pastası malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı bal
  • 150 gram toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet iri yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 425 gram un

Araları için krema:

  • 1 paket labne peyniri ya da ekşi krema
  • 225 gram pudra şekeri
  • 400 mililitre süt kreması

Üzerine:

  • Taze çilek, böğürtlen...

Ballı Rus pastası yapılışı

Orta boy bir sos tenceresine bal, şeker ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ara ara şeker eriyinceye kadar aşağı yukarı 5-7 dakika çırparak eritin. Şeker erir erimez ateşten alın ve hala sıcakken çırpılmış yumurtaları ilave edin. Burada yumurtaları karışıma ekleme işlemi çok önemlidir, azar azar ve yavaş yavaş, ince bir şekilde devamlı akıtarak, yumurtalar tamamen karışıma karışıncaya kadar hızlıca çırpmaya devam ederek ekleyin. Karbonatı da ilave edin ve karıştırın. Unu 4-5 defada spatula ile karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş ilave edin, yoğurun. Hamur ele yapışmayan bir hale gelince 8 eşit parçaya ayırın. Tezgahı iyice unlayın. Her bir parçayı aşağı yukarı 23-25 santimetre çapındaki daireler halinde açın. 23 santimetrelik bir tencere kapağı ile muntazam kesin. Her seferinde ikişer adet olmak üzere fırın kağıdı yayılmış tepsiye koyun ve önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 4-5 dakika, nar gibi kızarana kadar pişirin. Tencere kapağı ile kesildikten sonra çıkan kenar parçaları da fırına koyun, onları da 4-5 dakika pişirin ve soğuduktan sonra mutfak robotunda çekin. Süt kremasını katılaşana kadar çırpın. Başka bir kasede labne peyniri veya ekşi krema ve pudra şekerini iyice çırpın. Daha önce çırptığınız süt kremasına ekleyerek homojen bir hal alana kadar karıştırın. Düz bir tabağa pastanın ilk katını koyun, üzerine bol krema koyarak her tarafını kaplayın. İkinci katı onun üzerine koyun, krema ile kaplayın ve tüm katlar bitene kadar bu işleme devam edin. Bisküvi katları kremayı emeceği için aralara koyacağınız krema miktarını bol tutun. Tüm katların yerleştirilmesi bittikten sonra kalan krema ile pastanın yanını ve üzerini kaplayın. Üzerine ve kenarlarına fırınlayıp, mutfak robotundan geçirdiğiniz kırıntıları serpin. Bir gece üzeri kapalı olarak buzdolabında bekletin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kahvaltıda formunuzu koruyacak 5 tarif