'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (03 Ekim 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak havuç çorbası tarifi, biftek kızartma tarifi, sebzeli pilav tarifi ve şerbetli irmik tatlısı tarifi.

03 Ekim 2021, Pazar 09:37 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı havuç çorbası tarifi, biktek kızartma tarifi, sebzeli pilav tarifi ve şerbetli irmik tatlısı tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


HAVUÇ ÇORBASI TARİFİ

HAVUÇ ÇORBASI TARİFİ

Havuç çorbası malzemeler

  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

HAVUÇ ÇORBASI YAPILIŞI

Soğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin. Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin. 1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu yada içme suyunu ekleyin. Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın. Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın. Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin. Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın.


BİFTEK KIZARTMA TARİFİ

BİFTEK KIZARTMA TARİFİ

Biftek kızartma malzemeler

  • 3 parça dana biftek
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı (eti dinlendirmek için)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı (eti pişirmek için)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • Tuz

BİFTEK KIZARTMA YAPILIŞI

Biftekleri 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayın ve ağzı kapalı bir kapta en az yarım saat buzdolabında dinlendirin. Eti pişirmeden 10 dk önce dolaptan çıkarın , oda ısısına gelsin. Soğuk eti direkt tavaya atarsanız sertleşir. Biftekleri kızartacağınız tavayı ocaktan biraz ısıtın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını teflon tavaya alın kızdırın. Biftekleri tavaya alın. Orta derecede kızartmaya başlayın. Çevirirken çatal kullanmayın, maşa kullanın. Rengi döndükçe biftekleri çevirin. Pişmeye başlayınca tuzunu ve kekiğini serpin. Tereyağını ekleyin, birer kere daha çevirin. Pişen biftekleri tabaklara alıp soğumadan servis edin.


SEBZELİ PİLAV TARİFİ

SEBZELİ PİLAV TARİFİ

Sebzeli pilavı malzemeler

  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 1 adet kapya biber
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1,5 bardak su ( kaynar su)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

SEBZELİ PİLAV YAPILIŞI

Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır. Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur. Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir. Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır. Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız.


ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ

Şerbetli irmik tatlısı malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1, 5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat yada 1 paket kabartma tozu

Şerbeti irmik tatlısı şerbeti için :

  • 3 su bardağı şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞI

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bu tarz tatlılarda şerbet ılık keki sıcak iken şerbeti dökülür.

Karıştırma kabına yumurtaları alın ve 2 dakika mikser ile çırpın. Şekeri ilave edip 5 dakika daha çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Yağlanmış cam dikdörtgen tepsiye harcı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkan kek 3 dakika dinlendikten sonra ılık şerbeti sıcak kekin üzerine dökün ve çekmesini bekleyin. Servis ederken üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER MasterChef jürisi Mehmet Yalçınkaya'dan özel hamsi tarifi: Tayfa!