"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (05 Ağustos 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tel şehriye çorbası tarifi, biber dolması tarifi, çoban salata tarifi ve zebra kek tarifleri.

05 Ağustos 2020, Çarşamba 08:30 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde tel şehriye çorbası tarifi, biber dolması tarifi, çoban salata tarifi ve zebra kek tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü


Tel şehriye çorbası tarifi

Tel şehriye çorbası tarifi

Tel şehriye çorbası malzemeleri

  • 1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 adet et veya tavuk bulyonu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 litre sıcak su yaklaşık

Tel şehriye çorbası yapılışı

Öncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin. 1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun. Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin. Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın. Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır.


Biber dolması tarifi

Biber dolması tarifi

Biber dolması malzemeleri

  • Yarım kilo dolmalık biber
  • 2-3 tane orta boy soğan
  • 1 su bardağı kadar pirinç
  • Sıvıyağ
  • Maydanoz
  • Kimyon
  • Nane
  • Yenibahar
  • Birkaç tane domates
  • Pişirmek için su
  • Zeytinyağı

Biber dolması yapılışı

Öncelikle biberlerin başını çıkarıp güzelce temizleyiniz ve yıkayınız. Ardından dolmanın iç harcını hazırlamak için uygun bir tencere içine yağı koyarak soğanları ince yemeklik doğrayıp yağın içinde iyice, pembeleşene kadar kavurunuz. Daha sonra soğanların üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave ediniz. Birer çay kaşığı kadar baharatları da ekleyerek iyice karıştırınız. Bu karışımı biraz kavurunuz.

Daha sonra temizlediğiniz biberleri harç ile doldurunuz. Doldururken ise çok fazla veya çok az doldurmayınız. Çok fazla sıkıştırmayınız. Çok fazla sıkıştırıp doldurursanız dolmalık biberleriniz çatlar ve pirinçler taşar. Daha sonra biberlerin üzerini domates ile kapatıp tencereye diziniz. Yarısına kadar sıcak su ilave ediniz. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ve üç dört yemek kaşığı sıvıyağı veya zeytinyağı gezdiriniz ve pişirmeye bırakınız. Biberler yumuşadığında ocağın altını kapatınız. Afiyet olsun.


Çoban salata tarifi

Çoban salata tarifi

Çoban salata malzemeleri

  • 4 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy yeşil biber
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Çoban salata yapılışı

Domatesleri ince ince doğrayın. Kabuğu soyulan salatalıkları domatesler gibi ince ince kesin. Biberleri ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde kesin. Kuru soğanı ince ince doğrayın ve maydanozu incecik kıyın. Kuru soğan hariç bütün malzemeleri salata kabında karıştırın. Salata tabağına aldığınızda üzerine kuru soğanları ekleyin. Tuzu, zeytinyağını ve taze limon suyunu üzerine ekleyip servis edin.


Zebra kek tarifi

Zebra kek tarifi

Zebra kek malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soda
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Zebra kek yapılışı

Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Toz şekeri ekleyip şeker eriyene ve krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından sıvı yağ ve sodayı ekleyip hamuru çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin. Ardından kıvamı çok koyu olmayacak şekilde karıştıra karıştıra unu ekleyin. Hamur kıvamını alınca ikiye bölün, yarısına kakaoyu ekleyip harmanlayın. Kek kalıbınızı güzelce yağlayın. Hamurları bir kepçe beyaz, bir kepçe kakaolu olacak şekilde sırayla kalıba doldurun. Her iki harç da tükendiğinde dilerseniz bir tahta çubukla hamurda çizgiler yapın dilerseniz olduğu gibi bırakın. Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra keki fırına verin. 35-40 dakika içinde kekiniz hazır olacaktır. Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER En iyi çay nasıl anlaşılır?