"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (05 Ekim 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak şehriyeli tavuk çorbası tarifi, enginar tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve elmalı pasta tarifleri.

05 Ekim 2020, Pazartesi 09:00 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde şehriyeli tavuk çorbası tarifi, enginar tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve elmalı pasta tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü 


Şehriyeli tavuk çorbası tarifi

Şehriyeli tavuk çorbası tarifi

Şehriyeli tavuk çorbası malzemeleri

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet tavuk budu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şehriyeli tavuk
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Şehriyeli tavuk çorbası yapılışı

1'er adet tavuk göğsünü ve budu, 1 adet iri doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir tencereye koyun. Üzerine 6 su bardağı suyu da ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın. Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin. Çorbayı pişireceğiniz tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları ayırdığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli olarak karıştırarak ekleyip, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı şehriyeli tavuk, haşlayıp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatıp sıcak olarak servis edin.


Enginar tarifi

Enginar tarifi

Enginar malzemeleri

  • 5 enginar
  • 2 soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Enginar yapılışı

Öncelikle soğanları ve havuçları küp küp doğrayın ve bir tavaya zeytinyağı ekleyin. Doğradığınız soğan ve havuçları pembeleşinceye kadar zeytinyağında soteleyin. Pembeleşen soğanların üzerine toz şeker ekleyin. Bu esnada patates ve enginarları da küp şeklinde doğrayın. Doğranmış patatesleri ve enginarları sotenin içerisine ilave edin. Daha sonra soteye bezelyeyi ve suyu ekleyin. Tuzunu ayarladıktan sonra yarım saat enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen enginarları servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin.


Sebzeli bulgur pilavı tarifi

Sebzeli bulgur pilavı tarifi

Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 3 biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kapya biber
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su (kaynar)

Sebzeli bulgur pilavı yapılışı

Pilav tenceresine yağı alın ve eritin. Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavuruyoruz. Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz. Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıyoruz.

Elmalı pasta tarifi

Elmalı pasta tarifi

Elmalı pasta malzemeleri

  • 1 paket (250 gram) tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 - 4.5 su bardağı un

Elmalı iç harcı için;

  • 3 adet tatlı elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı pasta yapılışı

İç harcı için: elmaların kabukları soyup rendelenir. Elmaları tavaya alıp ocağı açın. Üzerine şekeri ekleyip elmalar sulanıp tekrar suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin. Elmalar pişince ocağı kapatıp ceviz ve tarçını ekleyip iyice karıştırın. İç harcı soğumaya bırakın. Elmalı iç harcı soğurken hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Daha sonra hamurun yaklaşık yarısını merdane ile açın. Daire kesme aparatı veya bir bardak yardımı ile hamuru daireler şeklinde kesin. Ortalarına elmalı harçtan bolca yerleştirip hamurları D şeklinde kapatın. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye kurabiyeleri sıralayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dk, üzerleri pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirin ve pembeleşince fırından alın. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (04 Ekim 2020)