"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (06 Ağustos 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tutmaç çorbası tarifi, Kıbrıs köftesi tarifi, bademli pilav tarifi ve cevizpare tatlısı tarifleri.

06 Ağustos 2020, Perşembe 08:32 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde tutmaç çorbası tarifi, Kıbrıs köftesi tarifi, bademli pilav tarifi ve cevizpare tatlısı tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü 


Tutmaç çorbası tarifi

Tutmaç çorbası tarifi

Tutmaç çorbası malzemeleri

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 2 kaşık margarin
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 kuru soğan
  • 2 kaşık un
  • 2 su bardağı su veya et suyu
  • Kuru nane, tuz, karabiber

Tutmaç çorbası yapılışı

Mercimekleri haşlayın. Suyunu süzüp kenarda bekletin. Soğanları yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Mercimekleri ilave edip karıştırın. Yoğurtla unu karıştırıp tuz ve karabiberi ekleyin, ardından mercimekleri ilave edin. Suyu da koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra erişteleri ilave edin ve 15-20 dakika daha kaynatın. En son naneyi koyup altını kapatın.

Kıbrıs köftesi tarifi

Kıbrıs köftesi tarifi

Kıbrıs köftesi malzemeleri

  • 500 gram kıyma 
  • 1,5 su bardağı ufalanmış ekmek içi
  • 1 yumurta 
  • 1 çay bardağı doğranmış maydanoz
  • 4 orta boy patates
  • Yarım soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Nane, kimyon, pul biber, karabiber, kekik

Kıbrıs köftesi yapılışı

Patatesleri küçük rende bölümünde rendeleyin ve aynı şekilde soğanı da rendeleyin. Bütün malzemeleri bir kaba koyun ve iyice özdeşene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde kopardığınız köfteleri elinizle yuvarlayıp şekil verin. Bolca yağ döktüğünüz tencerede iyice kızartın.

Bademli pilav tarifi

Bademli pilav tarifi

Bademli pilav malzemeleri

  • 1 avuç kadar çiğ badem
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Bademli pilav yapılışı

Bademleri kaynar suyun içinde 10 – 15 dakika bekletip kabuğunu soyuyoruz. Pilavı yapacağımız tencereye sıvı yağı ekleyip kabuğunu soyduğumuz bademleri alıp kavuruyoruz. Kavrulunca bademleri çıkartıyoruz. Yarım saat sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri ve tereyağı ekleyip kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlere tuzu ve sıcak suyu ekliyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Servis ederken kasenin dibine bademleri koyup üzerine pilav ekleyip tabağa kaseyi yapıştırıp ters çevirebilirsiniz. Sunumu için oldukça şık duruyor. Üzerini pul biber ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Cevizpare tatlısı tarifi

Cevizpare tatlısı tarifi

Cevizpare tatlısı malzemeleri

  • 150 gram margarin
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı ceviz (çekilmiş)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un

Cevizpare tatlısı şerbeti için;

  • 3, 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Cevizpare üzeri için;

  • Ceviz
  • Yumurta sarısı
  • 2 damla sıvı yağ

Cevizpare tatlısı yapılışı

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve şekeri koyun, kaynayana kadar karıştırın. 2 - 3 dakika kaynayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için bütün malzemeleri karıştırma kabına ekleyip unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Yağlı kağıt serili tepsiye hamurları dizin ve üzerine cevizleri bastırarak koyun. Yumurta sarısına 2 damla sıvı yağ damlatıp çırpın ve hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtlmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Piştiğinde üzerine soğumuş şerbeti dökün ve üzerini steç filmle kapatıp iyice şerbeti çekene kadar dinlendirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (05 Ağustos 2020)